O alimentație sănătoasă poate învinge oboseala

Postat de aalliinnaa07 in Cu de toate
5 Mai 2012
O alimentație sănătoasă poate învinge oboseala

Fructele uscate

Fructele uscate sunt extraordinare pentru a-ți reveni după un efort fizic, dar și psihic. Spre deosebire de energizante sau de dulciuri, acestea conțin elemente nutritive necesare pentru a avea un organism sănătos. La primul semn de oboseală, câteva curmale însoțite de un pahar cu lapte aduc un aport substanțial organismului.

Citricele

Portocalele, mandarinele și clementinele au un conținut ridicat în vitamina C. În lipsa acestui element important, organismul resimte o oboseala generală. Grație vitaminei C, absorbția fierului se produce mult mai ușor. De asemenea, citricele conțin polifenoli, molecule implicate în prevenirea bolilor cardiace și a cancerului.

Carnea roșie

În general, foarte multe persoane aleg produse din carne de pasăre. Dezinteresul pentru carnea roșie riscă să afecteze rezervele de fier și implicit să antreneze mult mai ușor instalarea oboselii. Pentru a reface plinul cu acest aliment „anti-anemie”, este indicat să mănânci o dată pe săptămână carne roșie (vită, oaie) sau ficat.  

Iaurtul

Pentru ca organismul să poată lupta împotriva factorilor externi dăunători precum virușii sau bacteriile, trebuie să aibă un sistem imunitar puternic. Soluția: întărește apărarea imunitară cu ajutorul bacteriilor lactice. Acestea se găsesc în produsele lactate și ajută organismul să lupte împotriva „intrușilor” rău intentionați.

Leguminoasele

Soia, mazărea, fasolea roșie și lintea sunt surse bogate de glucide complexe. De asemenea, conțin minerale importante pentru a lupta împotriva surmenajului precum fierul, magneziul și zincul.

Legumele verzi    

Spanacul, lăptucile, salata verde, brocoli sunt legume verzi bogate în acid folic, o vitamină care participă la formarea globulelor roșii, deci la un transport mai bun al oxigenului. La fel ca și fierul, acidul folic este o vitamină excelentă pentru a trata anemia.

Nucile

Datorită conținutului bogat în proteine, în acizi grași esențiali, în vitamina E, fibre și antioxidanți, nucile sunt considerate alimente super tonice.

Cerealele integrale

Multe persoane neglijează cerealele de teamă sa nu acumuleze în greutate. Însă, acestea reprezintă o sursa prețioasă de energie. Datorită conținutului bogat în glucide, cerealele furnizează „carburant” pentru mușchi și creier.

Apa

Hidratarea necorespunzatoare a corpului poate provoca dureri de cap și senzația de oboseală. Pentru că este bogată în minerale și săracă în caloriii, apa este considerată cea mai sănătoasă băutură. Zilnic este indicat să consumăm în jur de 1l și jumătate.

Ceaiul verde    

Datorita teinei (stimulent pentru nervos central), ceaiul „trezește” creierul și îl stimulează să ardă kilogramele în exces. Această băutură tradițional chinezească deține numeroase proprietăți pozitive asupra organismului. Sursă importantă de antioxidanți puternici, ceaiul verde mărește capacitatea intelectuală și concentrarea.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking