OAMENI DE PRISOS

Postat de Mutulica in Cu de toate
5 Oct 2012
OAMENI DE PRISOS

Inca din primele zile ale democratiei postdecembriste primul premier roman cu succes la femei  ne-a anuntat ca "industria noastra nu este decat un morman de fiare vechi" . Nu am cunostinta  sa mai existe in toata istoria lumii un alt om de stat care sa fi facut declaratii publice asemanatoare despre tara sa.

Primii care au inteles mesajul  constientizand ca sunt niste oameni de prisos in  tara  lor  , cum era si firesc , au fost oamenii de stiinta , inginerii de varf si toti tinerii capabili de fapte deosebite in orice domeniu al vietii economice , culturale sau sportive .

Dupa 10 ani de democratie a venit randul adevaratei clase muncitoare sa inteleaga ca este categorie sociala de prisos in Romania  deoarece   disparusera 40% dintre locurile de munca  din economia romaneasca . Am fost martorii unei migratii uriase  fara precedent in istoria noastra . Acest exod de proportii biblice a fost prezentat ca un castig  pentru societatea romaneasca datorat luptei clasei noastre politice  neostenite  in activitatea de  democratizare   a tarii si alinierii noastre la ”cerintele Uniunii Europene  si  lumii democratice”  .

Banii trimisi in tara de clasa muncitoare deturnata de la construirea Romaniei au  fost un balon de oxigen pentru  familiile ramase acasa . Politicienii ne imbatau cu iluzia prosperitatii fara sfarsit in tara plina de supermarketuri dar fara unitati de productie . Constienti ca romanii plecati la munca in te miri ce colt al lumii se vor destepta la un moment dat si nu vor mai dori sa trimita bani in tara care   i-a gonit politicienii au stiut sa dijmuiasca sever  sumele generoase castigate  din greu de catre globtrotterii  nostri .

Ironia sortii a facut ca tocmai calaii sa profite cel mai mult de pe urma dezradacinarii muncitorilor . Le-au pus comisioane uriase la transferurile bancare , le-au oferit ocazia de a-si construi casele visate cu materiale din occident  dar la preturi romanesti , apoi le-au subtiat  toate castigurile si bunurile  prin taxe si impozite asa cum numai lipitorile stiu sa o faca .

In scurt timp s-a putut observa ca  mult trambitatele efecte pozitive ale migratiei masive care a golit Romania de forta de munca cea mai calificata sau cea mai activa (categoria de varsta 18-40 de ani) nu genereaza crestere economica sustenabila si nici nu rezolva problemele cronice ale tarii .

Cea mai mare crima de care se fac vinovati  bineintentionatii nostri politicieni consta in distrugerea familei ( 26% dintre copii nascuti in acesti ani de pribegie fiind conceputi in afara casatoriei ) si scaderea drastica  a numarului populatiei pana la nivelul la  care se pune intrebarea daca romanii vor mai exista peste o suta de ani . Nu ni se face public numarul sigur impresionant de mare al copiilor nascuti in afara granitelor tarii care nu se simt legati de Romania , necunoscand nici macar limba romana . Nu putem sti cati dintre dezradacinatii nostri mai viseaza in limba romana si  asta chiar este o realitate cutremuratoare  pentru ca limba in care visam  dezvaluie  nationalitatea noastra  .

Confruntati cu o statistica necrutatoare care spune ca numarul pensionarilor si asistatilor social  este mai mare decat cel al persoanelor care lucreaza  politicienii s-au grabit sa rezolve problema , ingradind accesul la asistenta medicala si marind varsta de pensionare concomitent cu inrautatirea conditiilor de munca  , asistenta sociala si cu reducerea  numarului de  noi locuri de munca . S-au machiat statisticile  pentru a ne face sa credem ca , desi suntem tot mai putini  si  mai saraci , traim mai mult. Nu stiu cum se face dar multi dintre parintii generatiei mele   au decedat  desi  acestia nu aveau nici macar varsta sperantei medii de viata din statisticile oficiale . Nu-i nimic , adevarul e ca untdelemnul , iese pana la urma la suprafata si va fi din ce in ce mai scump !

Unul din multele efecte perverse ale demolarii societatii romanesti a constat in cresterea numarului parazitilor de pe corpul paturii active a populatiei . Incapabili  fiind sa creeze locuri de munca adevarate politicienii si-au capatuit acolitii si neamurile cu functii  in aparatul administrativ al statului , au infiintat tot felul de comisii si comitii . Au invadat  tara  cu firmele lor bune doar sa dijmuiasca putinele capitaluri care mai circula la noi .  Aceasta tumora canceroasa a paralizat initiativa privata si a sleit de vlaga  economia noastra  . Pentru ca nu mai conteaza calitatea angajatilor , totul reducandu-se la nivelul spagilor si la apartenenta la o anumita mafie  botezata “partid politic” ,   nivelul de pregatire profesionala si valoarea umana a angajatilor a scazut , acestia  devenind niste  lumpenproletari  cu statut de sclavi  gata sa se sfasaie intre ei pentru un blid cu mancare  . Drept urmare  ,   starea  economiei romanesti  (aceasta costeliva vaca supta de capusele postdecembriste  )  s-a stabilizat dar nu mai are puls . Termenul economic  definitoriu este  colaps  , dar cea mai corecta definitie ar fi :moarte clinica

FMI  ne admnistreaza perfuzii scumpe  care nu ne aduc la viata dar le  vom plati pana la sfarsitul veacurilor ,  lucru ce ma face sa ajung la concluzia ca si cei ramasi in tara suntem tot niste OAMENI DE PRISOS . 

sursa foto

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking