Sfaturi utile pentru gospodine.

Postat de delia64 in Tipsuri
2 Feb 2013

Este bine de stiut  cum sa procedam  cand intalnim unele situatii nu tocmai placute.
Daca pe noi ne-au invatat cei care au patit e bine sa spunem si noi altora..

Daca fasolea boabe nu fierbe bine se adauga 2 lingurite de zahar.

Aluatul de clatite devine mai fraged daca  se adauga in compozitie putina bere.

Pestele este proaspat daca are  ochii inca stralucitori ,iar daca apasam cu degetul pe corpul lui nu ramane  nici o urma.

Pestele se curata mai usor de solzi daca se tine 10 minute intr-un vas cu apa calda sau se sareaza inainte de curatare .

La prajirea pestelui presaram sare in  uleiul din tigaie.

Mirosul de mal al pestelui dispare daca se spala in apa cu otet.

Ficatul se inteapa pe ambele parti  inainte de prajire pentru  a nu sari uleiul  din tigaie .

Oule  fierte in apa cu putina sare si otet , nu  crapa si raman moi.

Mierea naturala poate fi usor identificata  daca punem intr-un pahar cu miere o lingurita de alcool rafinat , apoi se amesteca bine.Lasam 10 minute , daca mierea se lasa la fundul paharului nu este naturala .

Spanacul se pune la fiert in apa clocotita.

Laptele dulce se acreste mai repede daca punem   zeama de lamaie sau un polonic de lapte cald .

Legumele crude se pun la fiert in apa clocotita.

Legumele uscate se pun la fiert in apa rece.

Maioneza se repara rapid cu otet sau cartofi fierti.

Gratarele nu se intaresc daca se ung dupa prajire cu unt.

Salamul si carnatii afumati nu prind mucegai daca se ung cu saramura.

Pestele congelat se dezgheata mai repede daca il punem intr-o punga de plastic si il scufundam in apa calda.

Icrele taiate se repara cu un albus de ou.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking