Tipsuri in bucatarie...

Postat de caroline in Tipsuri
15 Sep 2012
Tipsuri in bucatarie...
  • cind se bate albusul adauga o lingura de apa rece.se obtine o cantitate mai mare de spuma.
  • cartofii nu incoltesc daca pui alaturi citeva mere.
  • pentru a accelera fierberea carnii adauga o lingura otet sau zeama de lamiie.
  • se taie mai usor cascavalul daca se unge cutitul cu ulei.
  • nu se fierb ouale abea scoase din frigider.vor crapa.
  • daca introduceti cartofii fierti in apa rece citeva minute acestia se vor curata mai usor.
  • pireul este mai gustos daca se adauga brinza topita.
  • amestecati cartofii prajiti cu marar.vor fi deliciosi.
  • salata si legumele ramin proaspete daca sunt tinute in cutii de plastic clatite cu apa rece.
  • salata ofilita devine din nou proaspata daca in apa in care se spala se pune o lingura de zahar.dupa 10 minute este iar proaspata.
  • prajiturile sunt mai gustoase daca ungem tava cu unt sau margarina si nu cu ulei sau untura.
  • pentru un pilaf bun se pune 1 cana orez la 3 cani apa(supa).
  • daca mancarea e sarata se pun citeva felii de cartof crudsi lasam sa fiarba putin impreuna.
  • galbenusurile frecate cu putina sare inainte de a fi puse in aluat vor da cozonacului o culoare aurie.
  • ciupercile se tin in frigider in punga de hirtie.in cea de plastic se inmoaie.
  • ciupercile se spala doar inainte de a fi gatite.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking