Unul dintre cele mai frumoase locuri... ALGARVE - PORTUGALIA

Postat de ANCA in Bucataras hai hui
26 Sep 2010
Unul dintre cele mai frumoase locuri... ALGARVE - PORTUGALIA

In 2007 am fost in concediu in Portugalia, regiunea Algarve, impreuna cu inca un cuplu de amici. A fost una dintre cele mai frumoase vacante!

In fiecare zi am vizitat alta statiune, alte plaje... absolut fabuloasa zona Algarve, cu plajele cu nisip auriu, stancile cu forme care mai de care mai interesante, cu margini abrupte, rasar din ocean, apa oceanului Atlantic este ca un cameleon in bataia soarelui, verde/turcoaz, iar oamenii primitori si relaxati, iti zambeau la tot pasul! :) Ar fi enorm de multe de spus despre fiecare loc, 'o poveste', ceva ce ne-a impresionat, dar sunt prea numeroase obiectivele si m-as intinde mult prea mult... Pot sa va spun ca am vazut asa, pe zile:

1. Albuferia; 2. Portimao, Praia da Rocha; 3. Capo St. Vicente, Sagres, Praia Beliche, Luz; 4. Vilamoura, seara Club Kadoc; 5. -Praia de Oura, Unitatea de pompieri din Albufeira, Marina Albufeira, Praia Sao Rafael; 6. -Faro, Ria Formosa, Ilha de Faro; 7. -Armacao de Pera, Praia do Carvoeiro, Praia Marina, Praia Paraiso, Praia Albandeira; 8. -Lagos, croaziera pesteri; 9. -Aquashow; 10. -Albufeira; 11 Lisabona, Ocenariu, telegondola, si plimbare prin oras. 

Am rezervat pe internet o masina, pentru toata perioada sejurului, care ne-a asteptat in aeroport in parcare, si din Lisabona pana in Albufeira ar mai fi de mers aproape 3 ore, vreo 260 km... cu masina la dispozitie, am putut sa vedem atatea locuri, si tot ar mai fi multe obiective neatinse...

Cazarea am avut-o in Albufeira, la un hotel excelent amplasat, pe un deal, de unde se vedea foarte frumos centrul vechi, dar aproape de centru statiunii, cel plin de viata si mereu animat, si la cateva minute de mers de plaja principala. Foarte curat, cu o minipiscina, vedere de-asupra centrului statiunii, foarte dragut... Am preferat sa nu luam masa la hotel, si sa incercam bucataria locale prin diferite locuri, plus ca ne-am dorit sa vizitam cat mai mult fara a fi legati de masa...

Albufeira este una dintre cele mai animate statiuni din sud, la fel Vilamoura. Gasesti magazine, baruri, restaurante, cu o mancare dementiala, dulciurile, deserturile lor sunt delicioase! M-a impresionat bucataria portugheza, nu cred ca a fost ceva sa-mi displaca!

De neratat este o zi la Aquashow, unde in special copii vor fi incantati, este un parc acvatic cu o mini gradina zoologica formata din pasari exotice, iar partea faina este ca se fac tot felul de demonstratii si jocuri interactive in mijlocul parcului, printre si cu participarea oamenilor si copiilor, putand intra in contact direct cu ele!! au multi papagali, bufnita alba, vultur, si o gramada de alte pasari. Mi-a placut mult si mountain russe-ul pe apa.

Si cum o fotografie face cat 1000 de cuvinte, o sa las imaginile sa va plimbe prin locurile acestea de vis..:)

Enjoy:)

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking