Se face maiaua din drojdie ,un pic de zahar si cateva linguri lapte cald.Se lasa sa se activeze 10 min.
Faina+apa+ maiaua+ 30g unt+ zaharul topit in cele 160 ml lapte se amesteca si se framanta bine.
Se lasa la dospit 30 min.
Intre timp 220g unt se aseaza intr-o punga si se aplatizeaza la...
Pentru inceput oparim 20 g faina in 100 ml lapte.
Cernem faina de 2 ori si adaugam sarea.
Punem drojdia intr-un castron cu cele 2 lingurite zahar.
160 ml lapte il incalzim .
Punem 3-4 linguri de lapte cald peste drojdie, alifiem si lasam sa se activeze cam 10 minute.Dupa ce a crescut se...
Se incalzeste laptele cat sa suporti la mana.Se alifiaza drojdia cu o lingura de zahar si doua,trei de lapte cald.Se presara putina faina si se lasa cam 5 min la dospit.Se amesteca restul de lapte cu zaharul,untul topit,oul,esentele si praful de sare intr-un castron mai mare(eu le-am adaugat in...
Asa prepar eu usturoiul pt friptura la gratar.
Se piseaza bine usturoiul,sau se rade prin razatoarea mica( eu asa fac).
Se freaca cu 1 lingura de ulei si sare pana incepe sa se lege ca la maioneza.
De adauga smantana ,iaurtul si un praf de piper.
Pofta buna!
Se amesteca faina,zaharul si grisul.Se unge tava bine bine cu unt.Se imparte compozitia in 3 parti egale.
Tapetam bine tava cu prima parte de amestec.Radem unt deasupra si apasam cu mana sa se preseze un pic.Adaugam o parte din merele calite in prealabil cu zahar si scortisoara....