Branzoaice dulci

Postat de cristinamogosoaia in Dulciuri
14 Sep 2015 | 2578 vizualizari
Branzoaice dulci

Pentru ca tot a inceput scoala, sa pregatim ceva si pentru pachetel.

Ingrediente

  • 200 ml lapte dulce
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou pt uns
  • Un praf de sare
  • 100 g unt topit
  • Esenta vanilie,zahar vanilat
  • Faina cat cuprinde ( cam 750-800 a intrat la min)
  • Umplutura:
  • 200 g branza dulce
  • 1 ou
  • 2-3 linguri zahar
  • Coaja rasa lamaie,esenta vanilie,zahar vanilat

Mod de preparare

Se incalzeste laptele cat sa suporti la mana.Se alifiaza drojdia cu o lingura de zahar si doua,trei de lapte cald.Se presara putina faina si se lasa cam 5 min la dospit.Se amesteca restul de lapte cu zaharul,untul topit,oul,esentele si praful de sare intr-un castron mai mare(eu le-am adaugat in masina de paine).Se adauga faina cate un pic.Cand a ajuns la consistenta ca o maia,adaugam si drojdia.Adaugam faina pana se formeaza un aluat usor de lucrat,nelipicios.Framantam cam 10-15 min.

Lasam sa creasca pana isi dubeaza volumul.

Intre timp amestecam toate ingredientele de la umplutura.

Dupa ce a crescut,scoatem aluatul pe masa de lucru infainata,formam bilute ,apoi le intindem cu sucitorul.Punem 1 lingura din  compozitia de branza si rulam.Apoi rulam in forma de melc.Asezam melcisorii in tava cu hartie de copt,ii ungem cu galbenus de ou si-i bagam la cuptor pana se rumenesc frumos.Se i cearca cu scobitoarea din cand in cand.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoaice

Postat de Valyvalentyna

Branzoaice

Drojdia se sfarama si se freaca intr-o cana cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 2-3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina apoi se lasa sa creasca. Faina o amestecam bine cu zaharul,...

Citeste continuarea

Brânzoaice

Postat de elucubratiiculinare

Brânzoaice

Într-un castron amestecăm drojdia cu zahărul, sarea, puțină apă călduță și 1-2 linguri făină. Lăsăm să-și dubleze volumul, apoi amestecăm cu ouăle, ulei, apa și adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2015, 00:26
Foarte bune! Si ai facut foarte multe poze frumoase asa ca ai putea sa schimbi poza si sa pui una reprezentativa doar selectand-o ca imagine principala! Si bun venit alaturi de noi!
la 15.09.2015, 09:55
la 15.09.2015, 20:06
Ce faine ti-au iesit
la 16.09.2015, 10:12
bune!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking