Ingrediente
- 200 ml lapte dulce
- 100 g zahar
- 1 ou
- 25 g drojdie proaspata
- 1 ou pt uns
- Un praf de sare
- 100 g unt topit
- Esenta vanilie,zahar vanilat
- Faina cat cuprinde ( cam 750-800 a intrat la min)
- Umplutura:
- 200 g branza dulce
- 1 ou
- 2-3 linguri zahar
- Coaja rasa lamaie,esenta vanilie,zahar vanilat
Mod de preparare
Se incalzeste laptele cat sa suporti la mana.Se alifiaza drojdia cu o lingura de zahar si doua,trei de lapte cald.Se presara putina faina si se lasa cam 5 min la dospit.Se amesteca restul de lapte cu zaharul,untul topit,oul,esentele si praful de sare intr-un castron mai mare(eu le-am adaugat in masina de paine).Se adauga faina cate un pic.Cand a ajuns la consistenta ca o maia,adaugam si drojdia.Adaugam faina pana se formeaza un aluat usor de lucrat,nelipicios.Framantam cam 10-15 min.
Lasam sa creasca pana isi dubeaza volumul.
Intre timp amestecam toate ingredientele de la umplutura.
Dupa ce a crescut,scoatem aluatul pe masa de lucru infainata,formam bilute ,apoi le intindem cu sucitorul.Punem 1 lingura din compozitia de branza si rulam.Apoi rulam in forma de melc.Asezam melcisorii in tava cu hartie de copt,ii ungem cu galbenus de ou si-i bagam la cuptor pana se rumenesc frumos.Se i cearca cu scobitoarea din cand in cand.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|