Branzoaice dulci

Postat de cristinamogosoaia in Dulciuri
14 Sep 2015 | 2595 vizualizari
Branzoaice dulci

Pentru ca tot a inceput scoala, sa pregatim ceva si pentru pachetel.

Ingrediente

  • 200 ml lapte dulce
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou pt uns
  • Un praf de sare
  • 100 g unt topit
  • Esenta vanilie,zahar vanilat
  • Faina cat cuprinde ( cam 750-800 a intrat la min)
  • Umplutura:
  • 200 g branza dulce
  • 1 ou
  • 2-3 linguri zahar
  • Coaja rasa lamaie,esenta vanilie,zahar vanilat

Mod de preparare

Se incalzeste laptele cat sa suporti la mana.Se alifiaza drojdia cu o lingura de zahar si doua,trei de lapte cald.Se presara putina faina si se lasa cam 5 min la dospit.Se amesteca restul de lapte cu zaharul,untul topit,oul,esentele si praful de sare intr-un castron mai mare(eu le-am adaugat in masina de paine).Se adauga faina cate un pic.Cand a ajuns la consistenta ca o maia,adaugam si drojdia.Adaugam faina pana se formeaza un aluat usor de lucrat,nelipicios.Framantam cam 10-15 min.

Lasam sa creasca pana isi dubeaza volumul.

Intre timp amestecam toate ingredientele de la umplutura.

Dupa ce a crescut,scoatem aluatul pe masa de lucru infainata,formam bilute ,apoi le intindem cu sucitorul.Punem 1 lingura din  compozitia de branza si rulam.Apoi rulam in forma de melc.Asezam melcisorii in tava cu hartie de copt,ii ungem cu galbenus de ou si-i bagam la cuptor pana se rumenesc frumos.Se i cearca cu scobitoarea din cand in cand.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Branzoaice

Postat de Valyvalentyna

Branzoaice

Drojdia se sfarama si se freaca intr-o cana cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 2-3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina apoi se lasa sa creasca. Faina o amestecam bine cu zaharul,...

Citeste continuarea

Brânzoaice

Postat de elucubratiiculinare

Brânzoaice

Într-un castron amestecăm drojdia cu zahărul, sarea, puțină apă călduță și 1-2 linguri făină. Lăsăm să-și dubleze volumul, apoi amestecăm cu ouăle, ulei, apa și adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2015, 00:26
Foarte bune! Si ai facut foarte multe poze frumoase asa ca ai putea sa schimbi poza si sa pui una reprezentativa doar selectand-o ca imagine principala! Si bun venit alaturi de noi!
la 15.09.2015, 09:55
la 15.09.2015, 20:06
Ce faine ti-au iesit
la 16.09.2015, 10:12
bune!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking