Se pregateste tava de copt.Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma se adauga intercalat lingurile de apa cu cele de zahar,adaugam albusurile amestecate, faina,cacao si cele doua plicuri de praf de copt si se amesteca usor pt a nu se lasa compozitia.Compozita se pune in tava si se da...
Se fierbe orezul cu 2-3 catei de usturoi (intreg fara a fi curatat) 1-2 foi de dafin si un cub de knorr de pui timp de 15-16 minute. Cand este gata se strecoara si se spala foarte bine. Se lasa la scurs.
Intr-o tigaie mai mare se calesc 2-3 catei de usturoi tocati marunt. In continuare se...
Se toaca usturoiul marunt si se pune la calit intr-o tigaie, se pun bucatile de peste si se prajesc putin, se scot si se pun deoparte pe o farfurie. In continuare prajim putin si crevetii, la fel ii scoatem. Se rade ceapa si se adauga in aceasi tigaie in care am prajit si pestele si se...
Hamsiile curatate se dau prin faina si se frig in ulei. Tocam ardeiul si ceapa in cubulete adaugam patrunjelul, sare, piper si ulei de masline si pregatim o salata.
intr-un vas punem un strat din aceasta salata, deasupra un strat de hamsii si repetam pana terminam compozitia. Se pune la rece...
Pulpele de pui dezosate si deschise intr-un file mare se sareaza si se pipereaza,se umplu cu maslinele tocate si cu jamon. Deasupra se pune o felie de cartof sau de mar...ca sa nu iasa umplutura...odata ce a fost adunata pulpa de pui in jurul ei se pune feliuta de slanina si se leaga cu ata de...
Se pregatesc chiftelutele astfel: se amesteca carnea cu jamonul,usturoiul pisat,5 oua,mugurasii de pin,patrunjelul si se condimenteza,compozitia iese mai moale. Intr-o tigaie se pune destul ulei la incins. Cand s-a incins cu o lingura se ia din compozitia de carne si se pune in tigaie de sus in...
Se fierb cartofii in coaja ,la fel si ouale.Cand sunt reci se toaca cartofii in cubulete,la fel se procedeaza si cu ouale,ceapa si somonul.Se pun intr-un bol toate,se adauga porumbul,mararul tocat,sare,piper si uleiul de masline si se amesteca toate.
Se toaca marunt usturoiul si se caleste in 2,3 linguri de ulei,apoi se adauga ceapa tocata.Cand ceapa devine transparenta adaugam carnea .Se condimenteaza cu sare,piper si oregano iar apoi se adauga pasta de rosii.Compozitia se amesteca cu pastele care in prealabil au fost fierte urmand...
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Se bat albusurile cu cele 8 linguri de zahar,se adauga galbenusurile, faina si apoi putina esenta de rom....se da la cuptor...nu stiu sa zic timpul sigur...dar na facem proba clasica ,cea cu scobitoarea.
Pentru crema facem budinca urmand...
Vinetele se taie pe jumatate,se pun cu partea taiata in jos intr-o tava si se dau la cuptor pana se coc.
Se toaca cateii de usturoi marunt si se calesc,se adauga ceapa tocata .Cand ceapa a devenit transparenta se adauga carnea macinata si apoi ciupercile tocate in cubulete.Cand vinetele sunt...
Se spala pestele,se usuca cu hartie de bucatarie.Se sareaza si se pune mararul ,care poate fi proaspat sau uscat apoi se stropeste cu sucul de lamaie. Este de preferinta sa stea asa condimentat cam o ora la frigider.
Se incalzeste cuptorul la 200-220° ....intr-un vas de yena se pune...