Frecam galbenusurile cu zahar, apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie, apoi punem albusurile batute spuma si faina.
Amestecam bine si punem din compozitie in tava care fost unsa, punem cate o migdala in mijloc si dam la cuptor pentru 10 minute sau pana se auresc foarte putin pe...
Frecam icrele si cand s-au albit putin punem ulei,putin cate putin, amestecam si apoi punem suc de lamaie putin cate putin, apoi grisul fiert si racit.
Mixam bine de tot.
Se da la rece.
Amestecam laptele rece cu galbenusurile zaharul vanilat, esenta si praful de copt, amestecam bine apoi punem faina.
Intr-o tigaie incinsa facem clatitele, apoi punem inghetata si toppingul.
Pofta buna
Punem laptele pe foc cu zaharul(150 gr) si tinem pana se topeste zaharul, sa nu fiarba, apoi il lasam la racit.
Oouale le batem bine(spuma), caramelizam zaharul si il punem in tava in care facem crema. Amestecam ouale spuma cu laptele si mai batem cu mixerul inca 3 minute, apoi punem in tava...
Carnita o condimentam si o punem in punga knorr, intepam punga de cateva ori si bagam la cuptor, cartofii ii punem intr-o tava, punem uleiul si putina apa(50 ml) si ii dam la cuptor pana se rumenesc, servim carnita de porc cu cartofii noi::))
Fierbem conopida in apa cu sare si putin otet. Dupa ce s-a fiert cam 1 ora, sau pana devine ea moale si buna de pasat, o controlati, dam un jet de apa rece peste conopida si o lasam la scurs. O tocam si punem si celelalte ingrediente, amestecam bine si dam la frigider. Este mult mai buna rece::)))
Ungem foile de clatite cu dulceata,punem intr-o farfuriuta cate 2 clatitute le pudram cu zahar pudra, turnam deasupra topping de cioco si punem si inghetata, si pofta buna::))
Pieptul de pui il taiem in fasiute subtiri si il punem la marinat in zeama de lamaie, ulei si sos de soia, timp de 1 ora.
Ttaiteii de orez ii fierbem in apa cam 5-8 minute, ii scoatem si ii punem la scurs intr-o strecuratoare.
Ppieptul de pui il punem intr-o tigaie cu tot cu marinata...
Intindem aluatul de tarta si il coacem in tava de tarta pentru 20 de minute.
Facem sarlota de vanilie si apoi o amestecam cu mascarpone. Dam crema la frigider pana se raceste aluatul de tarta, apoi punem crema peste tarta, nivelam si apoi punem capsunile taiate feliute. Dam la rece pana...
Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.
Peste compozitia racita punem oul albusul batut spuma, bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat bine de lucrat. Se intinde foaia foarte...
Pipotele si pieptul de pui le fierbem, cand sa racit le taiem cuburi mai mari, tocam ceapa, mararul si usturoiul si le amestecam cu carnea, apoi dam prin masina de tocat toata compozitia de 2 ori,intr-o tava asezam praporul, in compozitia de carne punem ouale batute si o asezam in tava, acoperim...
Se taie pastrama de porc marunt, pe lipie se aseaza cartofii prajiti-pastrama-castraveti acri- castraveti cruzi-rosiile, apoi punem maioneza si kechup-ul, rulam si papam.
spalam ouale cu detergent, apoi le punem la fiert in apa timp de 10-12 minute.
se vopsesc ouale dupa instructiunile de pe vopsea, se pun la uscat apoi se ung cu ulei sau grasime.
Facem o marinata pentru aripi din ingredientele de mai sus si punem aripioarele pentru 3-4 ore la marinat, apoi punem intr-o tava aripioarele fara marinata, si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Calim ceapa in putin ulei, apoi punem legumele si supa de pui(800 ml) si lasam sa fiarba legumele, cand sunt gata [punem orezul, si condimentele si tinem pe foc pana orezul este gata.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecandu-se usor si bine. Cand compozitia s-a racit adaugam si frisca batuta bine si dam la congelator 5-6 ore sau chiar mai mult.
Se face coca din drojdie apa si faina si se pune la crescut 1-2 ore. Dupa ce a crescut se face painica cum vrem noi, apoi o ungem cu ou si punem deasupra susan, dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Am calit ceapa apoi am pus pieptul de pui taiat mic. Cand s-a rumenit frumos am pus un pahar de apa si am lasat sa dea un clocot, apoi am pus pastaile de fasole, condimentele. Dupa un clocot am pus rosiile si putin marar, am lasat sa scada bine si am pus mararul ramas si usturoiul. Aam pus...
Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul. Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore.
Dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei, se mai framanta...
Facem un aluat pe care il punem la crescut pana isi dubleaza volulul, dupa ce a crescut il intindem pe blat si decupam un cerc cat de mare vrem noi.
Mozzarella o radem, salamul il taiem si pe el sau il lasam asa,ardeiul gras il taiem pe lung si subtire, intr-o cratita punem uleiul de...
Bunnnn, frecam carnea cu sare si piper, apoi facem sosul din usturoiul tocat marunt, sosul de rosii si pasta de ardei iute, apoi punem condimentele si vinul ( 50 ml) si imbracam muschiuletul cu pasta aceasta.
Punem si foi de dafin deasupra, ungem bine bine tifonul cu untura si punem...
Salam de biscuiti reteta
Rupem biscuiti mai mici.
Punem pe foc laptele, untul, si zaharul, cand s-a topit untul luam cratita de pe foc si punem cacaua si zaharul vanilat, apoi romul,nucile si stafidele si turnam peste biscuiti.
Punem compozitia peste folie alimentara si facem salamul....
Albusele se bat spuma,untul se freaca cu zaharul pudra si vanilat.
Se adauga putina faina, albusele si pe urma ciocolata topita, esenta de vanilie, apoi mai punem faina.
Trebuie sa rezulte o crema tare de pus in sprit.
Intr-o tava punem hartie de copt apoi facem fursecurile, dam la...
Blatul: il facem asa cum facem checul sau pandispanul.
Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, deasupra punem fructele care le-am tavalit putin prin faina si dam la cuptor.
Facem testul cu scobitoarea, dupa ce scoatem o lasam la racit putin.
Sarlota o facem conform...
Salam de biscuiti reteta
Tocam biscuiti dar nu foarte marunt,
Intr-o craticioara punem margarina la topit, apoi apa, zaharul si cacaua,
Cand s-a racit compozitia turnam peste biscuiti apoi punem nuca si esenta de rom, gustam sa vadem daca mai trebuie zahar,
Punem pe masa folie strech...
Ficatul il spalam si il taiem cum vrem,
il frigem pe tabla, curatam cartofii, ii fierbem si facem un piure de cartofii care il servim alaturi de ficatul de porc.
Taiem pieptul de pui si il punem la fiert.
Separat, in alta oala, punem legumele la fiert fara loboda.
Cand au fiert legumele adaugam pieptul de pui, putin ulei, sare si delikat, apoi loboda si conserva de rosii.
Cand este aproape facuta punem orezul.
Facem din cele 6 oua 3...
Reteta de preparare a papanasilor
Am amestecat branza, ouale, zaharul, coaja de lamaie si portocala si apoi faina pana mi-a iesit un aluat bun de manuit.
Se fac papanasii, eu i-am facut cu gura unui pahar, se pun la prajit in ulei incins, se pudreaza cu zahar pudra.
Pieptul de pui il taiem cubulete mici si il punem intr-o oala cu apa la fiert, dupa ce a fiert il punem in strecuratoare si il lasam asa 10 minute.
Fulgii de porumb ii maruntim mai fin, pieptul de pui fiert il punem intr-un castron si il amestecam cu condimentele de pui, apoi rupem...
Nucile se pun intr-o tava cu hartie de copt se rasfiresc prin tava si se toarna mierea deasupra, se pun la cuptor 4-5 minute nu m-ai mult, in 2 boluri se pune cate 150 de gr de iaurt deasupra miere dupa gust( 2 lingurite ajung zic eu) apoi punem nucile fierbinti deasupra si servim.