Intr-un vas se pun 400 de grame de faina, 25 de grame de drojdie care a fost lichefiata in prealabil cu o lingurita de zahar, 200 de grame de iaurt, 150 de grame de osanza, doua lingurite de sare, 400 de grame de telemea maruntita, chimen dupa gust.
Amesteca ingredientele...
Se freaca uleiul cu zaharul, se adauga cate un ou si se amesteca mereu.
Se pune un varf de cutit de amoniac stins, ciocolata maruntita, iar apoi treptat incorporam faina.
Se pune in tava gogoloaie mici.
Le lasam pana se rumenesc putin.
Se pune pe foc apa cu uleiul si sarea,cand a inceput sa clocoteasca se i-a de pe foc si se pune faina.
Amestecam pana se ingroase.
Se pun ouale unul cate unul,dar dupa ce se mai raceste.Se amesteca ca pe maioneza.
Intr-o tava se pune hartie de copt si cu un pos de ornat formam...
Mod de preparare : Se spala pulpele,se usuca si se dau cu sare,se prajesc bine pe ambele parti. Gogosarii,ardeii si ceapa se taie julien. Intr-o cratita mai mare se incinge 3 linguri ulei si se calesc legumele 5-10 minute,se adauga vinul si apa,se lasa la fiert 15 minute.
Se pun...