Se taie varza nu prea marunta si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe cam 10 minute ,se scoate din apa si se lasa la racit.
Intre timp se bat oualele, se pune sarea,condimentele, faina si pesmetul. Amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Adaugam si usturoiul si amestecam bine cu...
pentru inceput ne ocupam de legume; le curatam cu grija apoi le taiem potrivit de mari.ungem o tava cu ulei si asezam legumele,punem putina sare.carnita de curcan o taiem,dupa ce l-am dezosat,o masam cu putin ulei si condimente.acoperim tava cu staniol si o introducem la cuptor pentru o...
Mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat, faina si laptele. Le punem pe foc mic amestecand in continuu pana se ingroasa ca o ciulama, apoi lasam sa se raceasca (eu am pus cratita in chiuveta cu apa rece)....
Separam oualele ,batem albusurile spuma,adaugam zaharul cate o lingura pe rand,punem apa minerala si uleiul peste galbenusuri si le amestecam bine,apoi le punem peste albusuri.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa,se pune faina incet peste toata compozitia,se pune hartie de copt in tava...
Merele se curata de coaja ,de dau prin razatoarea mare si se pun pe foc la calit cu 4 linguri de zahar si scortisoara.
Acum pregatim coca:oualele se amasteca cu zaharul, laptele,uleiul.Amoniacul sau praful de copt il amestecam cu faina si punem peste oua.Trebuie sa iasa o coca ca...
Eu am folosit icre pe care le-am tinut in frigider o saptamana cu sare si acoperite cu ulei (nu le-am cumparat, le-am strans de la peste)
Le-am scos din pielita aceea subtire cu un cutit si le-am pus intr-un vas.
Am preparat grisul (Am pus apa pe foc si, cand aceasta se incalzeste, se pune...
Se pune apa la fiert impreuna cu ardeiul, cele 2 cepe, morcovul si celelelte legume. Cat timp se fierb preparam carnea de perisoare: punem peste carne 2 cepe , cimbru, 1ou si sare sau delikat. Amestecam bine si formam perisoarele. Cand s-au fiert legumele se pun perisoarele in oala. La terminare...
VINETELE SE CURATA DE COAJA SI SE TAIE RONDELE SUBTIRI(CAM 1 CM).GOGOSARUL SE SPALA,SE CURATA SI SE TAIE IN 4.
SE PUNE APA,OTETUL,ZAHARUL LA FIERT APOI SE PUN LEGUMELE.SE LASA O ORA LA FIERT SE MASTECA DIN CAND IN CAND.SE SCOT SI SE LASA LA SCURS PANA A 2 ZI.SE DAU PRIN MASINA DE TOCAT CARNE...
SE SPALA BOAMBELE SI SE PUN LA FIERT CU APA O ORA LA FOC MIC.CAND SUNT GATA SE MESTECA CU TELUL(ACELA PARA) SA SE ZOBEASCA ELE SI SA CADA SAMBUELE.SE PUNE ZAHARUL SI SE LASA SA SE RACEASCA.APOI SE BAGA LA FROGIDER.
Se taie painea felii,cam de un cm,se da prin lapte apoi se aseaza in tava unsa cu putin ulei, una langa alta astfel incat sa nu mai ramana spatiu liber.Intr-un bol mai mare se da branza pe razatoare,se taie salamul bucati ,apoi se pun toate ingredientele,la sfarsit oualele batute si se amesteca...
Zaharul sa caramelizeaza pe foc mic.
Intr-un vas se sparg oualele si se bat bine,apoi se pune laptele.
Cand este gata zaharul caramelizat se roteste cratita sa fie si pe peretii ei zahar,se pun oualele cu laptele,se baga la cuptor pana se rumeneste pe deasupra.Se serveste rece.
preparare blat:se bat albusurile spuma, se pune o lingura de zahar,un galbenus,pana se termina,la sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt.
se unge o cratita cu ulei se baga aluatul si se baga la cuptor.dupa ce s-a copt se lasa la racit.
se taie blatul in 3,se insiropeaza,se pune...
SE PUNE LA FIERT APA CU ZAHARUL SI LAMAIA PANA SE FACE CA UN SIROP,SE TOARNA GUTUILE.SE LASA PE FOC MAI PUTIN DE O ORA.DULCEATA SE PUNE FIERBINTE IN BURCANE.SE BAGA 15 MINUTE LA CUPTOR.
SE UNGE TAVA CU UNT,SE PUNE BISCUITELE ZOBIT,MERELE RASE,APOI BLATUL.(SE BAT ALBUSURILE SPUMA, SE PUNE ZAHARUL, APA, GALBENUSURILE FRECATE CU ULEIUL, PRAFUL DE COPT SI FAINA.SE BAGA LA CUPTOR.CAND ESTE GATA SE SCOATE SI SE LASA SA SE MAI RACEASCA.SE INTOARCE INVERS.SE ORNEAZA CU FRISCA SI CIOCOLATA.
SE pune iaurtul cu zaharul intr-un vas si se mixeaza pana se topeste zaharul,se adauga branza topita,apoi frisca preparata.se trec piscoturile prin cafea.Se pune un strat de piscoturi,crema,apoi iar piscoturi si la final crema. Pudram cacao apoi.
POFTA BUNA.