Ingrediente
- Foi:
- 460 g faina
- 150 gr miere
- 150 gr zahar
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 2 oua
- o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic
- Crema:
- 1 l lapte
- 200 g unt
- 140 g gris
- zeama si coaja de la o lamaie mare
- zahar vanilat.
- Un borcan de gem prune(sau de care doriti)
Mod de preparare
Intr-o oala se pun mierea, zaharul, untul, ouale intregi, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Se ia de pe foc se adauga faina si se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana. Se intinde pe dosul tavi si se coace. Mie mi-au iesit 5 foi.
Crema:Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa .Dupa ce crema se raceste cat de cat, se pune untul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Asamblarea:o foaie, un strat de gem, un strat de crema, foaie..si tot asa pana terminam foile si crema......ultima foaia sa ramana deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Albinitza a la Michelle" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|