Alivenci

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
23 Iun 2015 | 9061 vizualizari
Alivenci

Alivencile sunt preparate traditionale din Moldova si pot fi dulci sau sarate. Se mai intalnesc si sub denumirea de placinta ciobanului. Este prima data cand le prepar si a doua oara cand mananc, dar cu siguranta le voi repeta.

Ingrediente

  • 400 g brânză oi
  • 100 g mălai
  • 300 ml lapte dulce
  • 12 oua de prepelita
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • un praf sare
  • smantana pentru servit
  • 10 g unt pentru uns forma

Mod de preparare

Punem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana preparam restul ingredientelor.

Sfaramam branza intr-un bol, sau o dam pe razatoare.

Spargem ouale peste ea si amestecam bine totul.

Adaugam si malaiul usor fierbinte, omogenizam si apoi adaugam treptat, faina.

Asezonam cu sare daca mai este cazul, tapetam o tava cu unt si intindem compozitia de placinta in ea.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste putin la suprafata.

Portionam placinta calda si o servim cu smantana din abundenta.

Este prima data cand prepar aceasta placinta si pot sa va spun ca m-a cucerit.

De servit, am servit candva demult, de la o doamna moldoveanca, o matusa care acum nu mai este printre noi. De fapt de la ea am auzit de multe din mancarurile traditionale moldovenesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Alivenci cu Ceva fin de la Delaco

Postat de simona72

Alivenci cu Ceva fin de la Delaco

Ouale intregi se bat spuma cu zaharul, se adauga in fir subtire untul topit, dar nu fierbinte, se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare, se amesteca usor, se adauga faina de...

Citeste continuarea

Desert alivenci moldovenesti dulci

Postat de elucubratiiculinare

Desert alivenci moldovenesti dulci

Se pune la fiert laptele, când începe să dea în clocot, se adaugă mălaiul și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe. Se lasă aprox. 5 minute la foc mic, după care se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 23.06.2015, 20:38
Ce-mi placeeeeeee!
la 23.06.2015, 20:40
Poate fac si eu cand vin toti ai mei acasa, cred ca o sa le placa
la 23.06.2015, 20:49
Rocsi, noua tare mult ne-a placut!
la 23.06.2015, 20:49
Buni
la 23.06.2015, 20:49
unde estI copilarie? ...bravo

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking