Altfel de iepure la cuptor

Postat de nico15 in Mancaruri cu carne
25 Iun 2013 | 4986 vizualizari
Altfel de iepure la cuptor

Ingrediente

  • Pt marinada:
  • 0,500 L vin rosu
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 stea de anason stelat
  • 5 cuisoare
  • 5 boabe de cardamom verde
  • 5 boabe de ienupar
  • ½ de lingurita de coriandru boabe
  • ¼ de lingurita de piper boabe
  • ¼ de lingurita de paprica afumata
  • 1 juice-ul de la o mandarina
  • Coaja de portocala
  • Sare,
  • ulei de masline
  • 2 fr. de dafin
  • Dupa marinare
  • 1 iepure de casa 1.300 kg
  • 200 g de arpagic
  • 200 g de baby morcovi
  • 1 fir de praz
  • 1 capatana de usturoi
  • 0,5 L vin rosu
  • 150 g de bacon
  • Sare,
  • piper
  • 1 lingurita paprica afumata
  • Cimbru
  • Ingrediente pentru cous-cous
  • 0,750 g de cus-cus
  • 100 g de caise uscate
  • 100 g de stafide
  • 100 g de boabe de rodii
  • 100 g alune de padure
  • Reductie de rodii
  • fire de chilly
  • menta
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pentru inceput spalam iepurele si il portionam, dupa aceea pregatim marinada si lasam peste noapte in marinada creeata. A doua zi aruncam marinada, clatim bine iepurasul si il tamponam cu servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de lichid.

Taiem baconul fasii si il punem la prajit in foarte putin ulei deoarece el isi va lasa aroma, adaugam putina boia afumata, dupa ce baconul s-a facut crispy il scoatem si il respectivul ulei vom praji bucatile de iepure portionate, dupa ce acestea au fost sterse bine de srplusul de lichid(acestea pot fi trecute si prin faina daca se doreste, eu nu le-am trecut). Dupa ce s-au prajit bucatile de carne se scot si se lasa in asteptare.

Separat in alta tigaie putin unt si ulei punem arpagicul si baby morcovi, dupa ce acestea s-au sotat adaugam si prazul. Luam o tava in care adaugam legumele sotate capatana de usturoi taiata in jumatate si peste legume adaugam bucatile de iepure, baconul prajit si condimentele. Adaugam vinul rosu si ulei, daca va scade mai adaugam si apa(supa de legume). Cuptorul a fost in prealabil incalzit, tava o acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor 50 de minute la 180 grade, primele 30 de minute cu tava acoperita cu folie dupa care scoatem folia si lasam sa se rumeneasca.

In acest timp ne putem apuca sa pregatim cous-cousul dupa cum urmeaza. Pregatim o cratita in care punem apa si sare cand aceasta fierbe vom adauga cous-cousul si vom fierbe in conformitate cu indicatiile dupa pachet, eu am lasat aproximativ 6 minute dupa ce apa fierbe.

Se scoate si se lasa in asteptare, in acest timp caisele si stafidele au fost puse la inmuiat in putin apa, deoarece este un cous-cous oriental, daca nu era de acest fel acestea se-inmuiau in cognac. Dupa ce s-au inmuiat caisele se taie fasii subtiri. Alunele de padure se prajesc putin in tigaie fara ulei. Trecem la asamblarea finala peste cous-cous adaugam restul de ingrediente, saram, piperam tocam marunt menta, punem boabele de rodie, adauga reductia de rodie si putin ulei de masline, potrivim de sare si piper.

Dupa ce iepurele este gata, din tava respectiva luam o parte din legume si le vom pasa pentru a rezulta un dressing, daca mai trebuie mai adaugam un pic de vin rosu, potrivim de gust.

Aranjam ca in imaginile alaturate, decorand cu fulgi de chilly si reductie de rodie.

Pofta Buna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Altfel de iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza noua calita cu carne afumata

Postat de Constelatialeu

Varza noua calita cu carne afumata

Mai intai tocam varza, apoi ceapa o maruntim, atat pe cea veche cat si pe cea noua. Carnea o taiem bucatele mai mici, sa nu ne chinuim cand mestecam. Intr-o tava punem uleiul, apoi carnea,...

Citeste continuarea

Ied cu legume- la tuci

Postat de mihaelar63

Ied cu legume- la tuci

Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2013, 23:15
delicios
la 25.06.2013, 23:38
la 26.06.2013, 07:55
Super savuros!
la 26.06.2013, 08:14
un deliciu
la 26.06.2013, 08:26

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking