Iepure cu sos de ceapa si morcov

Postat de Bunica in Mancaruri cu carne
26 Oct 2014 | 6607 vizualizari
Iepure cu sos de ceapa si morcov

O mancarica pe care as repeta-o cu drag!

Ingrediente

  • 1 iepure de casa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 morcov mare
  • 200 ml. vin
  • 200 g. bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 100 g. masline
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita Baza Mirodenia ( Fuchs)

Mod de preparare

Iepurele se parleste,spala ,sterge si se portioneaza.

Lamaie se spala si se taie in doua.

Fiecare bucata in parte se freaca bine cu lamaie.

Se ia o tava,se pune in ea o lingura de ulei,ceapa taiata julien,morcovul ras pe razatoarea mica  si foaia de dafin..

Bucatile de carne se pun este ceapa .

Condimentam totul si apoi turam vinul.

Dam tava la cuptorul incins la 150 de grade pentru 30 min.

Dupa 30 de minute scoatem tava,adaugam bulionul subtiat cu 100 ml. apa si dam iar la cuptor.

Cand este frumos rumenit se adauga maslinele,care au fost fierte in prealabil,mai lasam 5 minute si apoi stingem focul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu sos de ceapa si morcov" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iepure in sos tomat

Postat de nico15

Iepure in sos tomat

Taiem iepurasul, scoatem grasimea, portionam bucatile de carne si vom pune carnea in marinada tocmai pregatita, aceasta se poate si fierbe si lasa sa se raceasca dupa care adaugam bucatile de...

Citeste continuarea

Iepure cu masline si sos de rosii

Postat de susu

Iepure cu masline si sos de rosii

Legumele se toaca marunt sau se baga la robot separat. Calim usturoiul zdrobit impreuna cu maslinele dupa care adaugam si iepurele. Scoatem totul din oala si calim in uleiul ramas ceapa apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2014, 19:15
nu am mancat niciodata,cred ca este bun
la 26.10.2014, 19:21
Foarte bun iepurele, eu am mancat si stiu ca este delicios!
la 26.10.2014, 19:23
Imi place mai mult canea de iepure de casa decat cea de iepure de camp.
la 26.10.2014, 19:23
:
la 26.10.2014, 19:24
Si eu fac mereu iepure , primesc de la parintii mei dragi !!!Este tare rumen !!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking