Iepure in sos tomat

Postat de nico15 in Mancaruri cu carne
24 Oct 2012 | 5655 vizualizari
Iepure in sos tomat

Ingrediente

  • Pentru marinada:
  • 1,150 kg carne de iepure
  • 0,5 litru vin rosu
  • 10 boabe de piper
  • 5 Cuisoare
  • 5 boabe de ienibahar sparte
  • 1 Ceapa(pestisori)
  • 1 telina (cubulete)
  • 1 Morcov(romburi)
  • 10 boabe de mustar
  • 10 boabe de coriandru
  • 2 frunze de dafin
  • Cimbru, Rozmarin Sare si ulei
  • Pentru preparea fripturii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 morcovi(rondele)
  • 1 ceapa rosie(pestisori)
  • 1 ceapa normala(pestisori)
  • ½ fir de praz
  • ½ ardei gras rosu
  • ½ ardei gras verde
  • 3-4 catei de usturoi ulei

Mod de preparare

Taiem iepurasul, scoatem grasimea, portionam bucatile de carne si vom pune carnea in marinada tocmai pregatita, aceasta se poate si fierbe si lasa sa se raceasca dupa care adaugam bucatile de carne si lasam la marinat peste noapte. Eu nu am folosit marinadafolosita dar daca doriti se poate folosi, eu am aruncat-o si am pus suplimentar.

Acestea le adaugam peste carnea si adaugam o rosie galbena felii, mai punem suplimentar 3-4 cuisoare si boabe de coriandru, adaugam restul de vin(0,5 L) saram, piperam, adaugam felii de limeta si inca putin cimbru. Sigilam bine tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru o ora o ora si jumatate cu folia pusa. Din cand in cand mai verificam sa nu se evapore tot vinul, daca se intampla aceasta putem completa cu apa(calda si racita).

Dupa o ora incercam sa vedem cum este carnea, daca se patrunde bine cu furculita inseamna ca putem adauga sosul tomat si mai lasam 30 de minute fara folie acest fel de mancare eu l-am asezonat cu un orez cu tenta orientala dar si cu un mic ingredient de la risotto si a iesit o combinatie minunata:150 g de orez basmati 50 g de mazare 50 g de fasole verde 50 g de bob 30 g de stafide 30 g de fistic 30 g de alune de padure 1 ceapa sos de rodii ulei de alune 1 lingurita de turmenic ½ ardei gras rosu unt putin vin alb.

Taiem ceapa fin si ardeiul gras si punem la sotat in unt, orezul se va spala, dupa care se vor adauga peste si se lasa pana ce bobul de orez a luat din unt, dupa care adaugam supa de legume aproxomativ 350-400 ml saram si lasam sa fiarba. Separat fierbem in alta cratita:fasolea verde, mazarea,bobul si lasamsa se patrunda. Tragem la tigaie fara grasime, alunele de padure si fisticul.

Cand legumele sunt deja fierte dar un pic al-dente se vor adauga in orez, adaugam stafidele si turmenicul. Adaugam vinul si lasam pana se va evapora alcolul, dupa aceea stropim cu ulei de alune si adaugam sos de rodii, aproape de final adaugam alunele de padure si fisticul.

Sosul rezultat a fost facut din legumele din tava pe care le-am blendat.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Retete similare

Tocanita de iepure cu ciuperci la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Postat de rocsi_1612

Tocanita de iepure cu ciuperci la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Spalati bine carnea de iepure, o taiati bucati mai mari. Ceapa verde o taiati rondele, la fel si morcovul decojit. Rosiile le tocati marunt. Ciupercile le spalati si le taiati felii. Conectati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2012, 10:48
la 25.10.2012, 12:54
n-am mai mancat de mult iepure!
la 25.10.2012, 18:12
la 26.10.2012, 11:44

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking