Ingrediente
- 800 gr pulpe de iepure, cu os
- 2 fire de rozmarin
- 1 foaie de dafin
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingura de miere diluată cu două linguri de apă
- 1 lingura sos Worchestershire
- Sare marină, piper
- Pentru sosul tzatziki:
- 1 castravete verde (mic)
- 2 castraveciori muraţi (cornişoni)
- 1 căţel de usturoi
- O lingură de ulei măsline
- 4 linguri de iaurt grecesc
- 1 lingura mărar tocat
- Sare, piper
Mod de preparare
1. Pulpele se spală şi se scurg de apă.
2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste iepure şi se lasă la marinat minim o oră.
3. Pregătiţi sosul tzatziki (atât de simplu): zdrobiţi usturoiul, tăiaţi castraveciorii şi castravetele în cubuleţe, amestecaţi cu restul ingredientelor şi lăsaţi-l la rece.
4. Scoatem iepurele din marinada şi îl aşezăm pe un grătar încins. Se frige pe ambele părţi câte 5 minute, apoi se unge cu miere şi se mută în cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade. E bine să îl întoarceţi de minim două ori şi să îl stropiţi cu sosul Worchestershire.
Cine vrea, poate folosi un sos suplimentar bbq, cum se găseşte prin magazine.
Revenind la iepurele nostru, înainte să îl serviţi, lăsaţi-l puţin să se odihnească, la cald.
Se aşază la masă cu sosul tzatziki şi, dacă tot am amestecat culturile, mămăligă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure bbq cu tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|