Musaca de cartofi

Postat de MotanLaOale in Mancaruri cu carne
22 Feb 2013 | 21038 vizualizari
Musaca de cartofi

Ingrediente

  • 500g carne tocata amestec
  • 800g cartofi (5 cartofi)
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 50ml lapte
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 100g cascaval
  • boia
  • vegeta
  • piper
  • sare si laptele
  • 30g unt pentru uns

Mod de preparare

Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare 20 din momentul in care da apa in clocot.

Se scurg de apa, se trec pe sub apa rece si se lasa sa se racoreasca,se curata, dupa care se taie in rondele mai groase (5-8 mm).

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Intr-o tigaie se caleste ceapa 3-4 minute.

Se adauga vegeta, boia, piper.

Se adauga si carnea si se caleste pana se deschide la culoare.

Se adauga putina apa si pasta de tomate si se fiere 10-15 minute pana se face carnea si scade apa si se lasa la racit.

Ouale se bat cu smantana si laptele.

O tava termorezistenta sau ceramica se unge bine cu unt.

In tava se pune un rand de cartofi peste care se pune carnea.

Se toarna putin din amestecul de ou si se niveleaza.

Se pune alt rand de cartofi si se toarna amestecul de oua.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30 minute pana se rumeneste putin.

Se scoate din cuptor si se rade pe deasupra cascaval.

Se introduce din nou in cuptor pana se topeste cascavalul si se rumeneste frumos, cam 10 minute.

Se scoate din cuptor, se lasa 4-5 minute, se portioneaza si se serveste.

Poate fi insotita de salata sau muraturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de mirela0911

Musaca de cartofi

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2013, 22:55
Servesc cu drag aceasta bunatate
la 22.02.2013, 23:01
Vreau si eu o portie ca de mult nu am mai facut!
la 22.02.2013, 23:15
La ora asta vii cu asa bunatate
la 22.02.2013, 23:18
excelenta!!!!
la 22.02.2013, 23:27
Imi place asa cu ou si smantana. Foarte buna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking