Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare 20 din momentul in care da apa in clocot.
Se scurg de apa, se trec pe sub apa rece si se lasa sa se racoreasca,se curata, dupa care se taie in rondele mai groase (5-8 mm).
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se caleste ceapa 3-4 minute.
Se adauga vegeta, boia, piper.
Se adauga si carnea si se caleste pana se deschide la culoare.
Se adauga putina apa si pasta de tomate si se fiere 10-15 minute pana se face carnea si scade apa si se lasa la racit.
Ouale se bat cu smantana si laptele.
O tava termorezistenta sau ceramica se unge bine cu unt.
In tava se pune un rand de cartofi peste care se pune carnea.
Se toarna putin din amestecul de ou si se niveleaza.
Se pune alt rand de cartofi si se toarna amestecul de oua.
Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30 minute pana se rumeneste putin.
Se scoate din cuptor si se rade pe deasupra cascaval.
Se introduce din nou in cuptor pana se topeste cascavalul si se rumeneste frumos, cam 10 minute.
Se scoate din cuptor, se lasa 4-5 minute, se portioneaza si se serveste.
Poate fi insotita de salata sau muraturi.
Pofta buna!