Ingrediente
- 3 bucati de iepure
- o ceapa
- 4 linguri pasta de tomate
- o lingurita faina
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g. masline
- o lamaie
- Baza Mirodenia (Fuchs)
- Marinada:
- 200 ml. apa
- 1 lingurita otet
Mod de preparare
Bucatile de iepure spalate sunt puse in marinada formata din apa si otet pentru o ora.
Se scot se spala si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l.
Apa se pune cat sa acopere carnea cu 2 cm.
In timp ce fierbe se ia spuma formata.
Ceapa se curata,spala si toaca marunt.
Se pune in cratita cu carne la fiert .
Faina se omogenizeaza bine cu o lingura pasta de tomate .
Cand ceapa este fiarta se pune pasta de tomate in care s-a pus faina.
Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase.
Pune apoi si restul de pasta de tomate si lasa la fiert.
Intr-o cratita mica se pun maslinele la fiert.
Dupa ce au dat cateva clocote(4-5)se stinge focul si se lasa sa se raceasca.
Scurge apa si pune-le in cartita cu mancare.
Adauga foaia de dafin si inchide focul.
Adauga Baza Mirodenia (Fuchs) dupa gust.
La sfarsit se pune lamaia curatata de coaja si taiata in rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|