Mancare de praz cu masline si carne de iepure

Postat de Pungasa_Rogue in Iepure
23 Feb 2019 | 5382 vizualizari
Mancare de praz cu masline si carne de iepure

In urma cu cativa ani v-am prezentat mancarea de praz cu carne de porc si masline, acum va prezint si varianta cu carne de iepure si cu legume mai multe.

Ingrediente

  • jumatate de iepure
  • sare
  • circa 150 ml ulei
  • apa
  • 450 g praz curatat
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 250 g masline
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin piper macinat
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 250 ml suc de rosii
  • 3 graunti de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 2-3 fire de marar

Mod de preparare

Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde.

Intre timp, se pregatesc legumele.

Prazul curatat si spalat se taie rondele groase.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Cepele se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cea mare.

Dupa ce carnea s-a patruns, se adauga toate aceste legume in wok impreuna cu maslinele si doua cani de apa.

Se lasa legumele sa se patrunda un pic, apoi se adauga putin oregano uscat, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat, putin piper macinat si o lingura de boia de ardei dulce.

Dupa ce totul a fiert, se adauga sucul de rosii, usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat), patrunjelul si mararul (spalate si tocate).

Se mai clocoteste mancarea 2-3 minute, apoi se ia de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline si carne de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

Postat de GeorgianaGrigorescu

Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

Spalam bine carnea, o asezam intr-un vas, adaugam condimentele, usturoiul verde tocat, vinul si introducem la cuptor. Lasam pana se rumeneste. Amestecam pasta de rosii cu apa si grauntii de...

Citeste continuarea

Tocana de iepure

Postat de simona72

Tocana de iepure

Am transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele. Din muschiuleti am facut ceva sofisticat, iar din restul o ciorbita… Am pus toate bucatile de iepure intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2019, 20:06
super! Si preparat si poza Albastrul ala e...
la 23.02.2019, 20:11
Multumesc, Ina!
la 23.02.2019, 20:26
Cat de bine poate sa arateeeee!
la 23.02.2019, 20:30
Buna!
la 23.02.2019, 20:30
Multumesc, Rocsi!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking