Mancare de praz cu masline si carne de iepure

Postat de Pungasa_Rogue in Iepure
23 Feb 2019 | 5416 vizualizari
Mancare de praz cu masline si carne de iepure

In urma cu cativa ani v-am prezentat mancarea de praz cu carne de porc si masline, acum va prezint si varianta cu carne de iepure si cu legume mai multe.

Ingrediente

  • jumatate de iepure
  • sare
  • circa 150 ml ulei
  • apa
  • 450 g praz curatat
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 250 g masline
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin piper macinat
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 250 ml suc de rosii
  • 3 graunti de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 2-3 fire de marar

Mod de preparare

Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde.

Intre timp, se pregatesc legumele.

Prazul curatat si spalat se taie rondele groase.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Cepele se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cea mare.

Dupa ce carnea s-a patruns, se adauga toate aceste legume in wok impreuna cu maslinele si doua cani de apa.

Se lasa legumele sa se patrunda un pic, apoi se adauga putin oregano uscat, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat, putin piper macinat si o lingura de boia de ardei dulce.

Dupa ce totul a fiert, se adauga sucul de rosii, usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat), patrunjelul si mararul (spalate si tocate).

Se mai clocoteste mancarea 2-3 minute, apoi se ia de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline si carne de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coniglio al forno -iepure la cuptor

Postat de mihaelar63

Coniglio al forno -iepure la cuptor

Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de...

Citeste continuarea

Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

Postat de mihaelar63

Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

Iepurele curatat bine si spalat l-am transat in patru bucati . Se lasa carnea sa se scurga si se maseaza bine cu sare si ouzio . Se curata legumele si se spala ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2019, 20:06
super! Si preparat si poza Albastrul ala e...
la 23.02.2019, 20:11
Multumesc, Ina!
la 23.02.2019, 20:26
Cat de bine poate sa arateeeee!
la 23.02.2019, 20:30
Buna!
la 23.02.2019, 20:30
Multumesc, Rocsi!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking