Altfel de Supa-crema de praz

Postat de nico15 in Supe
10 Feb 2013 | 3147 vizualizari
Altfel de Supa-crema de praz

Ingrediente

  • 4 bucati praz in special partea verde
  • 1 ceapa
  • 5 cartofi
  • 20 g unt
  • ½ litru de apa
  • 200 ml lapte
  • cateva fire de marar
  • Sare
  • Piper
  • Nucsoara
  • Curcuma
  • Lamaie
  • Smantana

Mod de preparare

Spalam si curatam legumele dupa care trecem la portionarea lor, spalam foarte bine prazul deoarece poate contine mult nisip. Punem pe foc o tigaie in care topim unt si adaugam pe rand ceapa taiata marunt si rondelele de praz. Le lasam 15 minute suficient cat sa se-nmoaie. Spalam si taiem cartofii in felii subtiri si ii adaugam si pe ei peste continutul din tigaie lasandu-i 5-7 minute.

Luam tigaia de pe foc si vom transfera totul intr-o oala ceramica in care peste legumele din tigaie adaugam, apa si laptele, saram, piperam, adaugam nucsoara, cateva fire de marar si curcuma si lasam sa fiarba aproximativ 25-30 de minute.

Dupa aceea punem tot continutul intr-un blender si blendam bine. Dupa aceea strecuram prin sita nu foarte deasa iar ce rezulta punem inapoi in oala. Gustam si potrivim daca mai trebuie sare sau piper. 

Decoram cu o felie de lamaie cu fire de marar si desenam cu smantana in farfurie(se poate si fara smantana).  Prezentam preparatul ca in imaginile alaturate.

 Pofta Buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Altfel de Supa-crema de praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de cartofi cu carne (altfel)

Postat de ela

Musaca de cartofi cu carne (altfel)

Punem carnea in robotul de bucatarie si o tocam.Taiem marunt prazul si il punem la calit in putin ulei,apoi adaugam carnea tocata,sare,piper si cimbru dupa gust.Lasam la foc potrivit cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2013, 10:46
Cred că este tare bună!
la 10.02.2013, 11:04
cat am avut praz in curte de ce n-ai postat-o?
Costel e fan praz . Tin minte pentru la anul
la 10.02.2013, 11:06
Gata s-a marcat iti voi spune din timp. Acum ce ai prin curte?? ca incropim noi ceva.
la 10.02.2013, 14:37
la 10.02.2013, 18:34
foarte sanatoasa

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking