Aluat pentru legume prajite -tempura

Postat de AnaDavid in Sosuri
13 Oct 2017 | 9208 vizualizari
Aluat pentru legume prajite -tempura

O reteta ușoară și grozavă pentru zilele de vară când toți vrem preparate rapide și usoare. Acest aluat se foloseste pentru legume ca dovlecei, ardei, morcovi, anghinare, frunze de spanac sau mangold, andive sau radicchio. Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat, deoarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem. Este perfect si pentru felii de carne sau pui dar si pentru peste. Cand nu aveti timp sa faceti snitele clasice, reteta asta este perfecta. Trebuie sa prajim in baie de ulei pentru ca asa temperatura uleiului nu scade cand punem legumele la prajit si asa or sa iasa mai crocante si nu trag ulei in ecces. Temperatura ideala este 180 grade C maxim.

Ingrediente

ingrediente pentru 500 gr de legume

  • 200 gr apă minerala
  • 200 gr faina alba
  • 2 lingură de ulei de măsline
  • 1 lt ulei floarea soarelui pentru prajit
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 anghinare
  • 1 salata radicchio rosso sau andiva alba.
  • 1 dovlecel

Mod de preparare

Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și continuați să adăugați apă și făină cate putin pana se termina ingredientele. Trebuie sa fie un aluat nu prea gros si nu prea subtire. Lasati 5 minute la o parte si pregatiti legumele.

Se taie anghinarea si andiva in 4 ,dovlecelul si morcovii in fasii lungi de 1 cm grosime si ardeiul in fasii lungi cu 2 cm latime.

Luati cu o furculita ingredientele pe care vreti sa prajiti si le treceti prin aluat.

Puneti in uleiul fierbinte si lasati sa se prajeasca pana devine auriu.

Scoateti legumele si puneti pe un platou, serviti ca aperitiv sau garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru legume prajite -tempura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gratar de pui cu sos Satay

Postat de Zamfira

Gratar de pui cu sos Satay

Grătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc. Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare,...

Citeste continuarea

Sos aioli (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Sos aioli (reteta video)

Intr-un mini robot de bucatarie punem galbenusul de ou, zeama de lamaie, cateii de usturoi, mustarul si putina sare. Mixam totul pana ce usturoiul s-a maruntit foarte bine. Adaugam apoi uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2017, 07:19
Interesant.
la 14.10.2017, 11:18
E din India reteta?
la 17.10.2017, 10:27
la 31.01.2018, 04:31
Nu, este o varianta din multe folosite in Italia. Eu am trait acolo 21 de ani.

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking