Ingrediente
ingrediente pentru 500 gr de legume
- 200 gr apă minerala
- 200 gr faina alba
- 2 lingură de ulei de măsline
- 1 lt ulei floarea soarelui pentru prajit
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 1 anghinare
- 1 salata radicchio rosso sau andiva alba.
- 1 dovlecel
Mod de preparare
Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și continuați să adăugați apă și făină cate putin pana se termina ingredientele. Trebuie sa fie un aluat nu prea gros si nu prea subtire. Lasati 5 minute la o parte si pregatiti legumele.
Se taie anghinarea si andiva in 4 ,dovlecelul si morcovii in fasii lungi de 1 cm grosime si ardeiul in fasii lungi cu 2 cm latime.
Luati cu o furculita ingredientele pe care vreti sa prajiti si le treceti prin aluat.
Puneti in uleiul fierbinte si lasati sa se prajeasca pana devine auriu.
Scoateti legumele si puneti pe un platou, serviti ca aperitiv sau garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru legume prajite -tempura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|