Aluatul magic

Postat de RuxyRux in Piine
16 Feb 2017 | 16948 vizualizari
Aluatul magic

Poate ca va intrebati de ce i-am spus asa....pentru ca este de poveste! Fin, se intinde usor, ca prin magie zboara pe planseta, nu se rupe,  se lucreaza incredibil de repede, este bun la de toate, pateuri, minciunele, fundite cu ciocolata, placinte cu mere, dulceata sau ce mai vreti voi....merita probat! Chiar si daca esti incepator, garantat nu dai gres! In imagine, aveti si funditele cu nutella pe care le-am preparat in aceasta seara cu aluatul excelent!

Ingrediente

  • 250 gr unt gras (82% neaparat)
  • 300 gr faina
  • 1 ou si 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri branza de vaci cremoasa
  • 3 linguri smantana
  • amidon si faina pentru infainat

Mod de preparare

Untul rece, se da pe razatoarea mare intr-un vas larg, tot acolo se pune si faina cernuta, oul si galbenusul, branza si smantana, faina, praful de sare si praful de copt si desigur, zeama de lamaie.

Se framanta aluatul fix cat sa se omogenizeze bine si sa devina fin si usor de lucrat, se infaineaza cu putin amidon (vezi foto) si apoi se pune la rece 20 de minute.

Intre timp, se pregateste umplutura dorita...mere, branza...etc...

Aluatul se scoate de la rece si se foloseste dupa dorinta, se imparte in doua bucati sau se intinde individual o bucata mare, din care se decupeaza cu forma  prajiturile.

Intinderea foilor, a aluatului se face pe o suprafata infainata jumatate cu faina, jumatate cu amidon.

Se intinde prima data un dreptunghi mare, apoi se intoarce,  se mai presara faina si amidon, ridicand marginile si se aduce la dimensiunea dorita.

Aluatul se poate unge cu galbenus si se coace la 225 de grade C, pentru pateuri mici sau la 200 de grade C pentru placintele cu mere, gem...etc.

Acest aluat se poate folosi si la cremsnit, se intind doua foi si se coc la 225 de grade C, pana se rumenesc frumos.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluatul magic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine umpluta cu mozzarella si rosii uscate

Postat de Irina

Paine umpluta cu mozzarella si rosii uscate

Ma apucasem sa fac o paine in casa, am framantat aluatul si, cand sa-l las la crescut, mi s-a aprins beculetul! Jumatate de aluat pentru o paine normala si din restul facem un fel de gustare....

Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Postat de Sim0naWorld

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2017, 23:32
minunat
la 16.02.2017, 23:47
Am pus reteta pe lista de weekend (voiam sa scriu "aluatul" , dar mi se parea ca suna ciudat) , vreau sa mananc bunatati din alea cu ciocolata, dimineata, la !
la 16.02.2017, 23:48
Multumesc Motanasule!
la 16.02.2017, 23:49
Kytz ) suna intr-un fel )) Multumesc funditele au fost delicioase...iar o cafea alaturi creste savoarea fara doar si poate!
la 17.02.2017, 00:24
Zboara ca prin magie pe planseta , Bineinteles . Daca ai degetele fermecate ale lui Ruxy Mie cred ca mi s-ar imbarliga degetele si s-ar da cu stangu'-n dreptul )

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking