Reteta de chifle cu lapte

Postat de Constelatialeu in Piine
4 Iun 2023 | 2180 vizualizari
Reteta de chifle cu lapte

Reteta de chifle cu lapte ii apartine Ginei Bradea si ca sa vezi si sa nu crezi n-am modificat nimic, ma rog am scapat un pic mai multa sare :)))))) Foarte gustoase si satioase. Ingredientele sunt urmatoarele: faina, oua, lapte, drojdie, sare, ulei de masline.

Ingrediente

Ingredientele pentru Reteta de chifle cu lapte 

  • 1 kg faina alba, eu am avut faina Dobrogea ( daca ma tine memoria, la ora asta nu ma mai duc sa caut punga si sa vad daca era Dobrogea sau Baneasa)
  • 1 ou
  • 500 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita cu varf de sare( aici am scapat mai multicica)
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • 50 ml ulei masline
  • Pt.uns
  • 1 galbenus
  • 2 lingurite lapte
  • mac, susan, sare, etc, cam ce va pofteste inimioara sa presarati pe ele, pe domnisoarele chifle

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de chifle cu lapte 

Intr-un castron incapator am cernut faina. Separat am amestecat drojdia cu zaharul si 2 linguri de faina si am diluat cu 1 cescuta de apa calduta. Am lasat sa creasca maiaua cca 10-15 min. Peste faina din castron am presarat sarea, am facut o adancitura in mijloc, am adaugat maiaua crescuta, oul si 1 cana de lapte calduta,  am inceput sa amestec bine, aducand faina de pe margini, am turnat si restul de lapte, putin cate putin si m-am apucat de framantat ,am adaugat si uleiul si am continuat sa framant pana am obtinut un aluat nelipicios. Am uns castronul cu ulei, am asezat aluatul, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la crescut cca 1 ora la loc caldut. Dupa ce a crescut am scos aluatul din castron si l-am impartit in 20 de bilute aproximativ egale, le-am lasat la crescut cca 20 min, apoi le-am crestat cu un cutit ascutit, le-am uns cu ou amestecat cu lapte si am presarat mac. Am dat prima tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 min sau pana au inceput sa se rumeneasca frumos ( sub tava  am pus un ibric cu apa, sa nu se arda chiflele pe fund, asta la cuptor pe gaz). Am procedat la fel si cu a doua tava. Nu va povestesc cat de frumos mirosea in bucatarie, va las pe voi sa simtiti mirosul dupa ce va apucati sa le faceti, pe ele domnisoarele chifle. Sa aveti pofta !

Vezi si reteta de Painici umplute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de chifle cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici umplute

Postat de mirela0911

Painici umplute

Pentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am...

Citeste continuarea

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

Postat de mihaelar63

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

 Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2023, 01:18
la 12.06.2023, 13:40
Bune, chiflele!
la 01.07.2023, 19:50
Chiar mi-ai facut pofta de o chifla calda! :S

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking