Alune picante in stil chinezesc

Postat de AndreeaJ in Aperitive / Garnituri
11 Apr 2011 | 5894 vizualizari

Din ciclul "dar noi ce mai rontzaim azi?"....iaca niste alune prajite cum numai chinezii stiu sa faca. Cam calorice ele ce e drept, dar sunt tare bune si placute la gust. Chinezii au sunt mari fani de alune, mai ales ca la ei se gasesc cateva zeci de soiuri de alune pe care le gatesc in fel si chip. La inceputul mesei, in loc de aperitiv, (sa ne intelegem ! :), chinezii nu servesc aperitive de genul tartine, sandwich-uri si alte foietaje), ei servesc cateva alune in general prajite, sau fierte, sau murate! Reteta este valabila si pentru alunele fara cojita maronie, insa traditional asa se servesc, in aceasta hainutza. In plus, daca le servim asa vor fi mai aromate, deoarece sarea si condimentele se vor lipi de cojita si astfel, vor avea mai multa savoare. Bineinteles ca le puteti face in cuptor si nu prajite, insa astazi eu am facut reteta traditionala.

Inapoi la reteta

Comentarii (30)

la 11.04.2011, 14:32
Vreau vreau...dau eu
la 11.04.2011, 14:32
hai ca eu vin cu berea,lasale pe masa
la 11.04.2011, 14:34
hhhhhhh....mvmih ce ai facut mi-ai luat-o inainte???????? defapt 2odat
la 11.04.2011, 14:50
woow! si nu e iute? adica te alearga cu atatia ardei iuti, nu?
la 11.04.2011, 14:52
sting cu berea
la 11.04.2011, 14:57
Si eu cred ca e ceva iute...dar cred ca AndreeaJ a omis sa spuna ca sa mananca doar cate o aluna pe zi
la 11.04.2011, 15:00
asa, una as manca si eu, ca si condimentele ''e'' iuti, nu de alta!
apoi Mihaela draga, multa bere iti trebuie ca sa stingi un asa bol cu alune
la 11.04.2011, 15:04
una vreau si eu,bere nu beau ca sa sting iuteala arata super
la 11.04.2011, 15:08
fetelor nu le am cu iute dar nici cu berea,dar la cat de bine arata chiar ca le-as manca pe toate
la 11.04.2011, 15:10
Deci Mihaelab...ne-a pacalit mai sus ca vine cu berea
la 11.04.2011, 15:24

cred ca barbata-miu le-ar manca cu ciorba de fasole )))))

sigur 5-6 ardei? moaaaaa
de aratat, arata super
la 11.04.2011, 15:29
Fetelor, stati asa sa ne intelegem un pic . Ardeii astia sunt mici, iuti si uscati. Odata ce ii punem in ulei incins, aroma si iuteala lor se imprastie in ulei. Noi prajim alunele in ulei cu ardei cu tot doar vreo 3 minute, dupa care le scoatem din ulei. Deci, nu au mult timp la dispozitie sa se imbibe cu iuteala. Si sa nu mai uitam ceva: au cojita maronie care se poate da jos atunci cand le papam. Deci? sa mai fie asa iuti?
la 11.04.2011, 15:31
Si daca totusi va temeti ca sunt asa iuti, puneti pentru inceput doar 2-3, o sa vedeti ca nu sunt nici macar picante. Foarte important este sa folositi ardei uscati, pentru cei iuti proaspeti...nu-mi asum responsabilitatea! ) Uleiul imprumuta instantaneu iuteala din ardeii prospeti!
la 11.04.2011, 15:32
da..detalii importante ce-i drept
nu am mancat niciodata ardei uscati, isi pierd mult din iuteala?
la 11.04.2011, 15:35
Daca sunt amestecati cu legume, nu isi pierd din iuteala, dar la prajit, pusi in ulei incins, se mai domolesc. Cu mirosul e tare amuzant, ca la prajit te apuca o tuseeeee...)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking