Alune picante in stil chinezesc

Postat de AndreeaJ in Aperitive / Garnituri
11 Apr 2011 | 5810 vizualizari
Alune picante in stil chinezesc

Din ciclul "dar noi ce mai rontzaim azi?"....iaca niste alune prajite cum numai chinezii stiu sa faca. Cam calorice ele ce e drept, dar sunt tare bune si placute la gust. Chinezii au sunt mari fani de alune, mai ales ca la ei se gasesc cateva zeci de soiuri de alune pe care le gatesc in fel si chip. La inceputul mesei, in loc de aperitiv, (sa ne intelegem ! :), chinezii nu servesc aperitive de genul tartine, sandwich-uri si alte foietaje), ei servesc cateva alune in general prajite, sau fierte, sau murate! Reteta este valabila si pentru alunele fara cojita maronie, insa traditional asa se servesc, in aceasta hainutza. In plus, daca le servim asa vor fi mai aromate, deoarece sarea si condimentele se vor lipi de cojita si astfel, vor avea mai multa savoare. Bineinteles ca le puteti face in cuptor si nu prajite, insa astazi eu am facut reteta traditionala.

Ingrediente

  • 150 g alune de pamant crude, cu cojita maronie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita amestec chinezesc 5 spice (5 arome)
  • 1 lingurita piper Sichuan
  • 5-6 ardei iuti uscati (sau mai multi daca va lasa inima)
  • 100 g ulei de arahide sau ulei vegetal

Mod de preparare

Punem alunele intr-un castron, iar peste ele turnam apa cat sa le acopere, le vom lasa asa 5 minute.  Le scoatem din apa, le scurgem, dupa care le punem pe un prosop sa se zvante usor (trebuie sa fie doar umede pentru ca sarea si condimentele sa se lipeasca de cojita maronie). Le punem inapoi in castronul zvantat si el si le amestecam cu sarea si condimentul 5 spice (un amestec de scortisoara, fenicul, turmenic, anason stelat, coaja de portocala, se gaseste la orice supermarket chinezesc).

Intr-o tigaie incingem uleiul de arahide si cu maaaare grija punem alunele la prajit (sa nu uitam ca alunele au stat in apa, grija mare sa nu fie vreo picatura de apa printre alune! apa in contact cu uleiul incins...stiti ce reactie poate avea!). 

Le lasam sa se prajeasca la foc mediu amestecand cu o spatula usor de tot sa nu dezlipim cojita de pe ele. Le supraveghem indeaproape, deoarece se pot arde intr-o clipa! Le prajim in jur de 3 minute, dupa care unele dintre ele vor incepe sa se crape in doua si sa sara intocmai ca floricelele de porumb. In acest moment adaugam piperul Sichuan si tecile de ardei iute uscat. Nu va speriati, 5 teci de ardei iute nu sunt asa mult, alunele vor fi usor picante. Pentru varianta hot, puneti 10 ardei.

Mai prajim pret de 1 minut dupa care le scoatem pe un servet de bucatarie sa absoarba tot uleiul. Le servim dupa ce s-au racit.deasupra putem presara cateva seminte de susan. Sunt tare gustoase, usor picante si parfumate.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alune picante in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec aperitiv cu carne tocata

Postat de panacris

Chec aperitiv cu carne tocata

Ceapa curățată și tocată mărunt se pune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul...

Citeste continuarea

Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

Postat de rocsi_1612

Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

Ouale, le punem intr-un bol si le batem spuma cu un tel, apoi incorporam smantana si batem in continuare. Adaugam sare, piper, rozmarinul si fulgii de parmezan. Ceapa verde o curatam, o taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2011, 14:32
Vreau vreau...dau eu
la 11.04.2011, 14:32
hai ca eu vin cu berea,lasale pe masa
la 11.04.2011, 14:34
hhhhhhh....mvmih ce ai facut mi-ai luat-o inainte???????? defapt 2odat
la 11.04.2011, 14:50
woow! si nu e iute? adica te alearga cu atatia ardei iuti, nu?
la 11.04.2011, 14:52
sting cu berea

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking