Ingrediente
- 4 jumatati piept de pui, fara piele si os
- 10 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 lingurita piper Sichuan (Szechuan)
- putin ardei iute (dupa gust)
- 100 g alune
- 2 cepa verzi
- 4 linguri ulei de susan (sau de porumb, floarea soarelui)
Pentru marinata
- 1 1/2 lingurita amidon porumb
- 2 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
- 2 linguri sos soia
- 1 lingura ulei de susan (optional)
Pentru sos
- 4 linguri sos soia
- 10 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingurita otet de orez(sau balsamic)
Mod de preparare
Taie pieptul de pui in fasii mici, cat sa bagi in gura. Pune in marinata si lasa 30 minute.
Amesteca ingredientele sosului.
Intr-o tigaie mare pune 3 linguri de ulei la incalzit si prajeste alunele. Scoate-le din tigaie, adauga puiul si stir-fry 2 minute. Scoate puiul din tigaie. Pune restul de ulei si stir-fry usturoiul pentru 10 secunde. Adauga piperul Sichuan si ardeiul iute si lasa cateva secunde. Adauga puiul si sosul si fierbe la foc mic, sub capac, pana ce puiul e facut. Daca sosul scade prea mult poti adauga putina apa.
Adauga alunele si ceapa verde, amesteca putin si ia de pe foc. Serveste cu orez basmati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kung Pao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|