Amandina la pahar

Postat de Michelle in Prajituri
2 Dec 2011 | 6047 vizualizari
Amandina la pahar

Ingrediente

  • Briose 12 bucati
  • 4 oua
  • 5 lg suc de portocala(proaspat)
  • 80 gr zahar
  • 200 gr faina
  • praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml suc de portocala(proaspat)
  • 50 gr zahar
  • 50 ml apa
  • Crema
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr ciocolata alba
  • dulceata de zmeura

Mod de preparare

Briose

Preparam tavitele ptr briose...le ungem cu unt si tapetam cu faina
Separam oualele,batem albusurile spuma,adaugam sucul de portocala,apoi zaharul si galbenusurile..Faina si praful de copt.Punem aluatul in tavitele preparate si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Crema

Frisca impreuna cu ciocolatile rupte bucatele le punem la foc si amestecam pana ce se topeste toata ciocolata...lasam la racit si apoi batem pana se face o crema pufoasa.

Sirop
Apa si zaharul punem pe foc pana ce zaharul s-a topit,lasam la racit si apoi amestecam cu sucul de portocala.

Asamblarea:
Am taiat fiecare briosa in 3 parti.
Le-am insiropat si apoi am pus blat briosa insiropata in pahar,am adaugat dulceata de zmeura,iar blat briosa insiropata crema de ciocolata,blat briosa insiropata si ornat cu crema de ciocolata ....dam la frigider si servim dupa o ora ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina la pahar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinte cu branza

Postat de RuxyRux

Placinte cu branza

Aluatul nu este unul complicat, din contra extrem de simplu. Cernem faina intr-un lighean pentru cozonac. Punem zaharul deasupra, praful de copt si drojdia uscata. Ne ocupam de ingredientele...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata amaruie si nuca

Postat de merisor67

Desert prajitura cu ciocolata amaruie si nuca

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Măcinăm nuca grosier. Măcinăm și ciocolata tot grosier....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2011, 23:55
Wow,ce deliciu dulce
la 03.12.2011, 01:23
ce bunatate !! la favorite cu ea !
la 03.12.2011, 08:20
pfiuuuu ce bine arata !delicios!
la 03.12.2011, 09:44
la 03.12.2011, 10:53
wooow,ador amandinele.Pana acum nu am mai vazut la nimeni amandine la pahar si mi se pare o idee super

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking