Amandine

Postat de robert_badica in Prajituri
28 Noi 2015 | 8938 vizualizari
Amandine

Cea mai buna prajitura! Multumesc Timea, pentru reteta!

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 170 gr zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 250-300 ml. apa
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic (sau ness)
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g margarina „Rama” (puteti folosi orice tip de margarina „Rama”)
  • 170 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 3 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 200 g ciocolata neagra
  • Pentru ornat:
  • 3 linguri din crema
  • 100 ml frisca lichida indulcita

Mod de preparare

Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula incorporezi si faina cernuta, cacaua si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu dimensiunea de 20-30 cm. Coci blatul timp de 25-30 minute la 180 de grade. 

Siropul: Amesteci intr-un ibric apa ,zaharul si cappuccino. Pui pe foc ibricul  si fierbi siropul pentru 5 minute. La sfarsit adaugi esenta si il lasi sa se raceasca.

Crema: Margarina la temperatura camerei o amesteci cu zaharul pudra, cacaua, galbenusul si esenta. Mixezi pana ce devine o crema spumoasa si fina. Lasi la racit.

Blatul ,dupa ce s-a racit il tai in 2 felii relativ egale. Insiropezi bine feliile, iar apoi pe  prima felie pui un strat generos de crema, asezi cealalta felie si il dai la rece timp de 2-3 ore.

Dupa 2-3 ore, de stat la rece, portionezi blatul, taindu-l in patratele. Fiecare patratel il glazurezi cu glazura racita, (pe care o prepari incalzind apa si zaharul, apoi adaugand ciocolata rupta bucati, si amesteci pana ce se omogenizeaza si devine o compozitie lucioasa), iar apoi mixezi frisca cu crema pastrata si faci un mot fiecarei amandine. Le dai la rece timp de minim 2 ore si le servesti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2015, 12:26
Foarte buna
la 28.11.2015, 12:27
Delicioase!
la 28.11.2015, 12:55
Yummmm, ce bune-s amandinele!
la 28.11.2015, 13:33
Bune, ma invit singura!!!!! ,
la 28.11.2015, 14:07
Vaaai, si eu ma servesc singura.

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking