Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 170 gr zahar
- 3 linguri apa
- 3 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- Sirop:
- 250-300 ml. apa
- 6 linguri zahar
- 4 linguri cappuccino clasic (sau ness)
- 1 sticluta esenta de rom
- Crema:
- 250 g margarina „Rama” (puteti folosi orice tip de margarina „Rama”)
- 170 g zahar pudra
- 1 galbenus
- 3 linguri cacao
- 1 sticluta esenta de rom
- Glazura
- 100 ml apa
- 100 g zahar
- 200 g ciocolata neagra
- Pentru ornat:
- 3 linguri din crema
- 100 ml frisca lichida indulcita
Mod de preparare
Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula incorporezi si faina cernuta, cacaua si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu dimensiunea de 20-30 cm. Coci blatul timp de 25-30 minute la 180 de grade.
Siropul: Amesteci intr-un ibric apa ,zaharul si cappuccino. Pui pe foc ibricul si fierbi siropul pentru 5 minute. La sfarsit adaugi esenta si il lasi sa se raceasca.
Crema: Margarina la temperatura camerei o amesteci cu zaharul pudra, cacaua, galbenusul si esenta. Mixezi pana ce devine o crema spumoasa si fina. Lasi la racit.
Blatul ,dupa ce s-a racit il tai in 2 felii relativ egale. Insiropezi bine feliile, iar apoi pe prima felie pui un strat generos de crema, asezi cealalta felie si il dai la rece timp de 2-3 ore.
Dupa 2-3 ore, de stat la rece, portionezi blatul, taindu-l in patratele. Fiecare patratel il glazurezi cu glazura racita, (pe care o prepari incalzind apa si zaharul, apoi adaugand ciocolata rupta bucati, si amesteci pana ce se omogenizeaza si devine o compozitie lucioasa), iar apoi mixezi frisca cu crema pastrata si faci un mot fiecarei amandine. Le dai la rece timp de minim 2 ore si le servesti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|