Amandine MIHAELA

Postat de mihaelab in Prajituri
10 Apr 2011 | 5807 vizualizari
Amandine MIHAELA

Ingrediente

BLAT
  • 5oua
  • 5linguri zahar
  • 5linguri ulei
  • 5linguri lapte(sifon)
  • 8linguri faina
  • 2-3linguri cacao(depinde de calitate)
  • 1lingurita praf de copt
CREMA
  • jumatate pachet unt
  • jumatate de pachet margarina
  • 5linguri zahar pudra
  • 2linguri cacao
  • 1fiola esenta rom
SIROP
  • 500ml apa
  • 2linguri miere
  • 2linguri zahar
  • 1-2lingurite ness
  • 1esenta rom
GLAZURA
  •  2linguri unt
  • 200gr ciocolata
  • 4linguri lapte
  • frisca pt ornat
  • nuca de cocos colorata

Mod de preparare

Ok...hai sa ne apucam de preparat:

pt blat:

separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma dupa care adaugam una cate una o lingura de zahar .Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si cu uleiul si laptele dupa care adaugam peste albusurile cu zaharul bine batute.Amestecam bine dupa care punem faina amestecata cu cacaua si praful de copt ,dar tot cate o lingura pana punem tot.Dupa ce am omogenizat tot bine punem intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor pana se coace.

CREMA:mixam untul cu margarina bine dupa care adaugam zaharul pudra,cacaua si esenta.

SIROPUL:punem intr-un ibric apa peste care punem mierea iar zaharul il amestecam intr-o cana cu nessul apoi il adaugam in ibric si lasam sa fiarba cam 15-20min.Cand ajunge la temperatura camerei punem esenta.

GLAZURA:punem intr-un vas laptele,untul si ciocolata rupta in bucati si lasam sa dea in fiert,dupa care putem pune deasupra prajiturii.

Eu frisca am avut la plic asa ca am preparat-o cum scria pe plic,dar e mai buna cea lichida(dar sincer...am avut plicul in casa si nu prea am avut chef sa ma mai duc la magazin...asta e ...)

                       Sper sa va placa pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine MIHAELA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Postat de Valclaudia

Desert tarta cu budinca de ciocolata si capsuni

Separa ouale. Preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Bate spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixezi cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul...

Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si vanilia cu indulcitor. Incepeti si amestecati cu degetele, adaugati sarea si faina treptat. Framantati pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2011, 13:19
f bune vreau si eu una
la 10.04.2011, 13:21
musai sa fac si eu
la 10.04.2011, 13:24
Ada ..o prajitura sau o tava?
u vino la Rm ca te servesc
la 10.04.2011, 13:25
Dia e tare buna
la 10.04.2011, 13:29
sunt convinsa la cat e de apreciata

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking