Amandine cu fondant

Postat de Mokuska in Prajituri
22 Apr 2014 | 6287 vizualizari
Amandine cu fondant

Ingrediente

Blat pufos 3 bucati:
  • 3 x 4 oua
  • 3 x 16 g zahar
  • 3 x 16 g faina
  • 3 x 3 linguri apa
  • 3 x 1 lingura ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 x 2 linguri cacao
Crema:
  • 2 pachete de unt (400 g)
  • 300 g zahar pudra
  • cacao dupa gust
  • esenta rom (cateva picaturi)
Fondant:
  • 400 g zahar
  • 200 ml apa
  • 50 ml cafea
  • miere (250 ml depinde de mierea folosita)
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
Sirop:
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita zat de cafea
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

Mod de pregatire blat: Eu am facut 3 blaturi separate, puteti sa faceti 1 singur blat si sa il taiati ulterior. Separam galbenusurile de albusuri, albusul lasam la rece. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, apa, uleiul, cacaoa se amesteca cu faina si praful de copt (am folosit un plic pt cele trei blaturi). Se bat albusurile cu praf de sare si se incorporeaza treptat in aluatul din galbenusuri, de asemenea treptat incorporam si faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se lasa in cuptorul fierbinte cel mult 10 minute. Dupa care le lasam sa se raceasca (eu am facut inainte cu 24 ore).

Pregatim siropul: punem zaharul la caramelizat pana devine auriu, adaugam apa si zatul de cafea si lasam sa fiarba. Imediat dupa ce luam de pe foc adaugam si esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Crema se pregateste foarte usor: se bate untul foarte bine cu mixerul, dupa care se adauga zaharul, romul si cacao si se mixeaza pana devine spuma.(In functie de zahar s-ar putea sa aveti nevoie de cantitate mai mica.)

Intr-o tava mare se aseaza primul blat, se insiropeaza dupa plac, se aseaza un strat de crema si asa se procedeaza si cu celalalte blaturi. Pe blatul de sus nu se pune crema doar sirop. Se lasa la rece.

Intre timp pregatim fondantul: Se pune la fiert apa cu zaharul pana devine un sirop gros, inainte sa luam de pe foc se adauga uleiul,cacao si mierea si cafeaua. Se amesteca 2-3 minute.

Blatul se taie cubulete. Peste fiecare cubulet se toarna fondant, daca intre timp se ingroasa acesta incalzim pe baie de aburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine cu fondant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.04.2014, 21:30
Ce delicioase
la 22.04.2014, 21:34
la 23.04.2014, 13:05
la 25.04.2014, 12:52
La crema e mai buna cu cioco! oricum arata superb
la 25.04.2014, 13:43
am incercat si cu ciocolata, dar parca ne place mai cu cacao. Poate nu am nimerit eu cioco bun si de aceea . Orice sfat e binevenit ms

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking