Amandine

Postat de marcelika in Prajituri
27 Oct 2013 | 10136 vizualizari
Amandine

pentru prima data am facut amandine , datorita lui diana_k...multumesc ft mult pentru reteta.........numai ca fondantul meu nu s-a intarit ft tare, adevarul ca nu am avut rabdare .....si s-a imbibat un pic in blat.....a iesit de vis oricum....o aroma si un gust divin....

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 10g gelatina,
  • 1 pachet de margarina unirea
  • 100g ciocolata menaj
  • Sirop de zahar ars:
  • 200g zahar,
  • 300ml apa,
  • 2 esente rom
  • Glazura de fondant:
  • 900 g zahar,
  • 450 ml apa,
  • 2 linguri miere de albine
  • 100 g cacao

Mod de preparare

Fondantul:

-punem un castron gol in congelator.

-Intr-un ceaun /cratita se pune apa si se toarna zaharul in mijloc, se pune pe foc avand grija ca atunci cand  incepe sa fiarba zaharul sa nu atinga pe peretii vasului.

-Cand siropul s-a ingrosat suficient facem proba : punem apa rece intr-o cescuta si lasam sa picure sirop..daca se disipeaza mai fierbem, daca ramane bobita, e gata si adaugam cacaua pe care am amestecat-o inainte cu putina apa, cat sa fie omogene ca o ciocolata...si mierea de albine. Turnam repede siropul in vasul tinut la rece si incepem sa mixam.Eu am pus vasul in alt vas cu gheata, deoarece se incalzise si nu se racea fondantul. Cand s-a racit si a devenit de consistenta vascoasa opriti mixarea si bagati la frigider.

Blatul :

Separam albusurile de galbenus, mixam galbenusurile cu 6 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul. Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer, pana se face spuma tare, dupa care adaugam celalte 6 linguri cu zahar si continuam mixarea pana se intareste (daca intoarcem castronul nu cade albusul. Peste albusuri adaugam galbenusul ,faina , cacaua si amestecam incet cu lingura....cu miscari circulare.Se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Punem gelatina la inmuiat intr-o cescuta cu apa.
Ouale le batem la  bain-marie impreuna cu zaharul pana se ingrosa crema ca o smantana, se pune ciocolata taiata marunt si amestecam bine pana se topeste. Se da crema deoparte si se adauga putin cate putin  gelatina topita si ea la bain-marie in prealabil.Dam crema la frigider , dupa ce se raceste o mixam cu untul.

Siropul: 

Punem zaharul la caramelizat intr-o craticioara la foc mic, amestecam  incontinu pana devine maroniu,  turnam apa cu atentie sa nu ne frigem si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Adaugam esenta de rom.

Lasam blatul sa se raceasca , il taiem pe orizontala in doua , il insiropam , punem toata crema , punem si blatul al doilea si punem glazura. Eu am ornat cu frisca.

Sa aveti pofta !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.10.2013, 18:48
ce bunatate!!!vreau si eu!!!
la 27.10.2013, 19:08
multumesc.....sa stii ca daca te grabesti, mai apuci o bucatica...
la 27.10.2013, 20:02
Super delicioase si tare aratoase
la 27.10.2013, 21:34
super!
la 28.10.2013, 19:07
multumesc ! sunteti dragute ! au fost , intr-adevar , delicioase

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking