Prajitura Amandina

Postat de iri_love in Prajituri
10 Aug 2013 | 11995 vizualizari
Prajitura Amandina

....am tot vazut-o pe aici si m-am hotarat sa o incerc si eu.Reteta am luat-o totusi de pe delicatese.ro,sper sa va placa la fel de mult cat mi-a placut si mie.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 2 linguri de cacao,
  • 8 linguri de faina,
  • 200gr de zahar,
  • 3 linguri de apa si 3 linguri de ulei.

Pentru crema:

  • 150gr de zahar pudra,
  • un pachet de unt,
  • 3 galbenusuri ,
  • o fiola de esenta de rom si 3 liguri de cacao.

Pentru sirop:

  • 500ml apa,
  • 200gr de zahar,
  • o fiola de esenta de rom si 2 plicuri de capucino.

Pentru glazura:

  • o ciocolata amaruie si 1/2 pachet unt.

Mod de preparare

Pentru blat:separam ouale. albusurile le vom bate spuma cu zaharul iar galbenusurile le vom amesteca cu uleiul,apa si un praf de sare.  Adaugam apoi galbenusurile peste albusuri,amestecand usor.  Separat faina o amestecam cu cacaoa ,dupa care o adaugam peste compozitia batuta spuma ,amestecand usor de jos in sus.  Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,bagand-o la cuptor, bine incins pentru 35 de minute.   Dupa coacere se va scoate si se va lasa la racit dupa care se va taia blatul obtinut in doua.  

Pentru crema:punem intr-un vas ,untul,zaharul pudra,esenta,galbenusurile si cacaoa si mixam bine pana se formeaza o compozitie cremoasa,dupa care se va da la rece.  

Pentru sirop:punem apa la fiert ,dupa care adaugam zaharul si cele doua plicuri de capucino si mai lasam sa fiarba inca 5 minute.  Dam apoi deoparte sa se raceasca si la final adaugam esenta de rom.  

Asamblare: blatul taiat in doua se va aseza prima parte pe o tava si se va insiropa cu jumatate din siropul preparat.   Peste blatul bine insiropat se va intinde crema(eu mi-am pastrat putina si pentru ornat), adaugandu-se apoi al doilea blat pe care il insiropam cu restul de sirop.  Se va da la rece cam o ora ,dupa care se va scoate si se va portiona in functie de marimea si forma dorita.  

Mie mi-a iesit 15 amandine destul de maricele.   Peste fiecare amandina am turnat glazura ,pe care am preparat-o prin topirea la baie de aburi a unei ciocolate amarui cu 1/2 pachet de unt. Am bagat iar la rece pentru 15 minute prajiturelele pentru a se intari bine glazura.  La final am ornat fiecare prajiturica cu crema .  

Sper sa va fie pe plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Amandina - prajitura copilariei

Postat de deyutzky

Amandina - prajitura copilariei

Blat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta....

Citeste continuarea

Desert prajitura amandina

Postat de gicuta69

Desert prajitura amandina

Blat :  Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Amestecam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 10.08.2013, 14:47
la 10.08.2013, 14:48
Amandina este una din prăjiturile mele favorite. Super!
la 10.08.2013, 14:49
cine nu iubeste amandinele?
la 10.08.2013, 14:50
arata foarte bine! Bravo Iri!
la 10.08.2013, 14:57
Corina

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking