American Cheesecake-Cheesecake american

Postat de ChefPaul in Dulciuri
13 Mar 2016 | 3511 vizualizari
American Cheesecake-Cheesecake american

Cheesecake-ul este o prajitura cu o crema de branza fina delicioasa. Secretul reusitei consta mare parte in temperatura cuptorului, cat si in calitatea produselor. Eu m-am decisa sa fac acest Cheesecake american, mai exact New York Cheesecake si am sa impartasesc reteta mea cu voi! Cu atentie si urmarind fiecare pas veti obtine la sfarsitul un cheesecake extraordinar care nu se lasa (formand o asa numita "gaura" in centru) dupa ce este copt!   

Ingrediente

Pentru blat aveti nevoie de :

  • 240 g biscuiti digestivi (sunt buni si cei populari)
  • 125-150 g unt topit

Pentru crema:

  • 1 kg crema de branza (eu am folosit o galetusa de branza Pilos,din aceea de la Lidl)
  • 200g smantana (preferabil cat mai grasa)
  • 3-4 lg amidon
  • 170g-200g zahar (dupa gust)
  • 1 lingurita extract de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilinat
  • 3 oua intregi
  • 1 galbenus

Pentru coacerea prajiturii veti mai avea nevoie de

  • apa clocotita (o cantitate mai mare, cat sa acopere pana la jumatate forma)

Mod de preparare

Un aspect foarte important este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei ,astefel prajitura nu va crepa in timpul coacerii!!!Inainte de a va apuca de preparat blatul pregatiti formu rotunda de copt ,infasurand-o cu folie de aluminiu.Eu am procedat astfel:am rupt doua fasii mai lungi de folie de aluminiu si le-am asezat in cruce .. am pus peste ele tava(tapetata la baza cu hartie de copt si pe margini cu unt) si usor cu degetele am "imprajmuit" marginea formei.

Pentru blat :

Se maruntesc biscuitii intr-un blender. Se amesteca cu untul topit si se adauga in forma rotunda ,pe care am tapetat-o la baza cu hartie de copt si pe margini cu unt.Se niveleaza foarte bine apoi se da la cuptor, la 190 C timp de 10 minute. In acest timp se prepara crema.

Prepararea cremei:

Intr-un bol se mixeaza la viteza mica branza cu smantana,zaharul,ouala intregi ,galbenusul,vanilia si amidonul.

Se scote tava cu biscuitii din cuptor si se adauga crema deasupra.In continuare punem prajitura(asa cum e ea in forma aceea de tort infoliata cu folie de aluminiun pe exterior pe margini si la baza) intr-o tava mai mare. Vom pune in aceasta tava mai mare apa clocotita ,astfel incat cheesecake-ul sa fie acoperit pana la jumatate.Se va coace la bain-marie.

Coacerea cheesecake-ului:

Cheesecake-ul se coace la 180 C timp de 40 -42 de minute( centrul cheesecake-ului trebuie sa fie usor necopt, important e ca la margini sa fie bine facut). Se reduce temperatura la 160 C si se mai lasa inca 10 minute, dupa care oprim cuptorul, dar LASAM PRAJITURA SA SE RACEASCA IN INTERIORUL CUPTORULUI TIMP DE 40-50 MINUTE. Dupa primele 10-15 minute de racit in cuptor, se crapa usor usa cuptorului si se lasa in continuare la racit. Cand il scoateti  va fi usor caldut, important este faptul ca el se mai coace in acest timp de racire.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "American Cheesecake-Cheesecake american" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)

Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul...

Citeste continuarea

Chec de ciocolata si menta

Postat de RuxyRux

Chec de ciocolata si menta

Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult. Mixam ouale cu...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking