Andive gratinate cu sos cheddar

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
23 Mai 2020 | 2294 vizualizari
Andive gratinate cu sos cheddar

Ce-mi plac andivele. Dupa reteta clasica cu sos béchamel, va prezint o varianta cu sos din smantana si branza cheddar.   http://www.blogulluicatalina.com/2020/05/andive-gratinate-cu-sos-cheddar-reteta.html

Ingrediente

  • 8 andive
  • 2-3 morcovi fierti
  • 1 catel de usturoi
  • 15-20 gr de unt
  • 2 felii de jambon
  • 150 ml de smantana
  • 2 linguri lapte
  • 4 felii de branza cheddar
  • sare, piper

Mod de preparare

Pregatiti sosul cu branza cheddar : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si aveti o compozitie omogena. Puneti piper, sare, rezervati.   Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andivele.  Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 20 gr de unt cu catelul de usturoi zdrobit si cu morcovii taiati bucati. Puneti 100 ml de apa si gatiti-le la foc potrivit  timp de 10-15 minute introrcandu-le pe toate partile. Cand andivele sunt aproape gatite, varsati deasupra lor o treime din sosul cald. Puneti apoi deasupra felille de jambon taiate in 2. Varsati peste jambon restul de sos cheddar si puneti apoi feliile de cheddar ramase taiate bucati. Puneti piper si dati la cuptor la 180°C timp de 15-20 minute. Serviti cald.
Foarte bun !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive gratinate cu sos cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu spanac si cartofi

Postat de sufletista

Tarta cu spanac si cartofi

Aluatul il dezghetam la temperatura camerei. Cartofii ii fierbem cu apa si sare pana ce intra furculita, ii scurgem de apa si ii taiem cuburi. Intr-o tigaie calim ceapa verde tocata impreuna...

Citeste continuarea

Mancare de spanac cremos

Postat de AlexTeacher

Mancare de spanac cremos

Pune ulei si unt intr-o craticioara si adauga si spanacul. Pune-i capacul si lasa acoperit cca 1 minut. Cu ajutorul unui cleste, amesteca usor pana ce spanacul se inmoaie. Scoate-l si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2020, 17:19
la 23.05.2020, 18:21
Si aici doar branza....
la 23.05.2020, 20:00
la 23.05.2020, 21:11
la 23.05.2020, 21:17
De când tot zic să le probez și altfel decât în salată!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking