Anghila in stil grecesc

Postat de Ksenya in Peste
31 Aug 2020 | 4710 vizualizari
Anghila in stil grecesc

  Anghila este o specie de peste foarte bun. Are carnea dulce si gustoasa. Anghila din Grecia este recunoscuta pentru gustul sau desavarsit. Mai jos aveti o reteta greceasca cu o modalitate usoara de a prepara acest peste.    

Ingrediente

  • 700 g de angila
  • 2 rosii mari bine coapte cam 600 g
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin rosu dulce
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • ½ lingurita oregano

Mod de preparare

 

 Pestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul.

 Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul, lasam descoperit 5 minute apoi acoperim cu un capac si lasam la foc mic 10 minute. Oprim flacara si mai lasam 10 minute.

 Se serveste cu paine calda cu coaja groasa atat rece cat si cald.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghila in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Saramura de hamsi

Postat de Constelatialeu

Saramura de hamsi

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in...

Citeste continuarea

File de macrou pe pat de mamaliga

Postat de Bunica

File de macrou pe pat de mamaliga

Fileul de macrou se spala,se usuca bine cu un servetel absorbant si se pune in tigaia Dry Cooker.Lasa 3-4 minute pe fiecare parte. Intr-un ceaun punem apa cu sare la fiert. Cand da in clocot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2020, 16:32
la 31.08.2020, 17:11
la 31.08.2020, 17:59
Specialități...!
la 31.08.2020, 18:09
Ne place si noua!
la 31.08.2020, 19:50

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking