Anghila in stil grecesc

Postat de Ksenya in Peste
31 Aug 2020 | 4752 vizualizari
Anghila in stil grecesc

  Anghila este o specie de peste foarte bun. Are carnea dulce si gustoasa. Anghila din Grecia este recunoscuta pentru gustul sau desavarsit. Mai jos aveti o reteta greceasca cu o modalitate usoara de a prepara acest peste.    

Ingrediente

  • 700 g de angila
  • 2 rosii mari bine coapte cam 600 g
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin rosu dulce
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • ½ lingurita oregano

Mod de preparare

 

 Pestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul.

 Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul, lasam descoperit 5 minute apoi acoperim cu un capac si lasam la foc mic 10 minute. Oprim flacara si mai lasam 10 minute.

 Se serveste cu paine calda cu coaja groasa atat rece cat si cald.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghila in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

File de peste pane cu garnitura de mazare

Postat de Bunica

File de peste pane cu garnitura de mazare

Fileul de peste spalat,portionat se da prin faina si ou ,apoi se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.Peste se caoce foarte repede. Se scoate pe servetele absorbante,pentru a se...

Citeste continuarea

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Postat de simonacallas

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Din cele două ouă (am folosit unul fiert şi unul nefiert, dar se pot folosi ambele fierte sau ambele nefierte, după preferinţă), 50 ml ulei, un praf de sare, muştar şi suc de lămâie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2020, 16:32
la 31.08.2020, 17:11
la 31.08.2020, 17:59
Specialități...!
la 31.08.2020, 18:09
Ne place si noua!
la 31.08.2020, 19:50

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking