Antricot de porc cu sos de afine

Postat de andaoana in Porc
18 Mar 2014 | 3290 vizualizari
Antricot de porc cu sos de afine

Carnea de porc este foarte buna la cuptor, si merge de minute cu un sos dulceag , sa incercati candva

Ingrediente

  • 1 bucata antricot porc
  • sare
  • piper
  • 150 ml vin rosu
  • Pt sos:
  • 3 linguri sirop afine
  • 2 linguri sos soia
  • un anason stelat

Mod de preparare

Carnea o spalam in jet de apa rece si o svantam putin cu servetele .

Pornim cuptorul la 200 grade.

Pe un fund de lemn punem sare mare si piper si rulam carnea peste ele , condimentele se vor lipi de carne .

Intr-o tigaie antiaderenta incinsa punem carnea cu grasimea in jos si o lasam sa se rumeneasca. In acest fel grasimea se va topi , carnea va prinde o crusta , si toate sucurile din carne vor ramane acolo la coacere.

Rumenim carnea pe toate partile , si o dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru 15 minute  .

Turnam peste carne vinul si acoperim cu o folie de aluminiu .

Tinem cam 1 ora la cuptor .

Intre timp preparam sosul : punem intr-o cratita mica siropul de afine si sosul de soia la fiert . Punem si anasonul stelat si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa .

 

Cand carnea este gata o taiem in felii , punem peste ea sosul dulce sarat , si servim alaturi de o salata proaspata , sau de garnitura preferata . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de porc cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Muschiulet de porc, la tava

Postat de Ina

Muschiulet de porc, la tava

Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline.  Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de Pungasa_Rogue

Musaca de cartofi

Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in coaja. Peste canea tocata se adauga: o ceapa taiata marunt, doua linguri bulion, o lingurita de boia de ardei dulce, o jumatate de lingurita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2014, 13:01
la 18.03.2014, 13:02
la 18.03.2014, 13:10
la 18.03.2014, 13:13
bun bun
la 18.03.2014, 13:17
gustos

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking