Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Postat de Bucataras in Vita
12 Iun 2024 | 1213 vizualizari
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Ingrediente

  • Ingrediente Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel:
  • 150 g brânză gorgonzola cremoasă
  • 100 g sparangel
  • 200 g antricot de vită
  • 30 ml ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 2-3 fire cimbrișor
  • 3 căței usturoi
  • 150 ml smântână lichidă
  • sare și piper

Mod de preparare

Cum se prepara Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel:

  Antricotul se asezonează cu sare și piper, după gust.

Puneți antricotul de vită într-o tigaie bine încinsă, cu 1 lingură de ulei de măsline. 

După ce s-a rumenit frumos pe o parte, întoarceți bucata de carne pe cealaltă parte și adăugați în tigaie o bucată de unt, usturoiul și câteva crenguțe de cimbru. 

Glasați carnea cu untul aromatizat din tigaie.

Scoateți carnea pe o farfurie și lăsați să se odihnească 5-7 minute, după care o tăiați felii.

Puneți smântâna lichidă într-o crăticioară și aduceți la punctul de fierbere. Adăugați brânza gorgonzola cremoasă, puțin piper și fierbeți sosul până ajunge la consistența dorită.

Pregătiți și sparanghelul. Taiati partea lemnoasa a sparanaghelului. Într-o tigaie încăpătoare, puneți o lingură de ulei de măsline și restul de unt și aromatizați totul cu un cățel de usturoi zdrobit. 

Prăjiți sparanghelul în acest amestec de unt cu ulei aromatizat, condimentați după gust cu sare și piper.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Dovlecei umpluti cu carne si verdeata (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Dovlecei umpluti cu carne si verdeata (reteta video)

Dovleceii ii spalam, le taiem capetele, daca sunt prea lungi ii taiem pe jumatate si ii scobim cu lingurita Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul, 5-6 linguri de sos de rosii, marar si...

Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de momo121

Gulas unguresc

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2024, 14:15
la 20.06.2024, 10:33
la 22.06.2024, 21:35
Sotul meu cred ca ar devora o portie generoasa!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking