Papricas de vitel cu galuste

Postat de simona72 in Vita
25 Iun 2013 | 33528 vizualizari
Papricas de vitel cu galuste

Imi era dor de o mincarica calda, de o tocanita cu sos...a iesit un papricas delicios, iar galustele cum le fac rar nu mai stiam exact cantitatile... am cautat retete si am dat peste cea a lui Miha si am facut galustele ei...minunate...

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 4 rosii mari
  • 3 linguri pasta de gogosari
  • 2 catei de usturoi
  • un virf lingurita pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • marar
  • pt galuste:
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 2 oua
  • un praf de sare

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga ardeiul taiat  feliute, cubulete, cum doriti si se lasa la calit 2-3 minute. Se adauga morcovul curatat si taiat rondele, carnea spalata si taiata bucati, 2-3 cescute cu apa, se pune capac si se lasa sa fiarba 1 ora.

In tot acest timp facem galustele: punem apa, uleiul si un praf de sare sa fiarba. Cind apa fierbe se ia de pe foc, se adauga faina toata si se amesteca energic cu un tel sau lingura de lemn. Se lasa putin sa se racoreasca si se adauga pe rind ouale, amestecind la fel de energic dupa fiecare. Punem o craticioara cu apa si putina sare la fiert, iar cind apa clocoteste punem galuste din aluatul facut de marimea unei cirese, iar cind acestea se ridica la suprafata le luam cu o spumiera.

Dupa ce carnea de vitel este aproape fiarta se pun rosiile curatate de coaja si taiate cuburi,sare, boiaua afumata,pasta de gogosari si se mai lasa 20-30 minute pe foc. Aici, eu am transferat tocanita intr-un vas de pamant, am adaugat piper, pasta de ardei iute dupa gust, usturoiul pisat si galustele. Am acoperit vasul cu capac si l-am mai dat la cuptor 20 minute. Nu este necesar sa o dati la cuptor, ci puteti sa puneti galustele direct in vasul in care ati facut pina acum tocanita.

Presarati in farfurie putin marar tocat fin si serviti calda cu paine de casa. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de vitel cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Retete similare

Tocanita alba de vitel cu penne rigate

Postat de mihaelar63

Tocanita alba de vitel cu penne rigate

Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul. Carnea se condimenteaza...

Citeste continuarea

Cantik

Postat de Giana

Cantik

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Coca trebuie sa fie ca un aluat de paine, cantitatea de faina poate varia in functie de calitatea acesteia; nu masor cantitatea de faina dar dupa ochi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.06.2013, 16:34
he he,.... norocul tau ca am mancat...
la 25.06.2013, 16:36
la 25.06.2013, 16:36
Misto vasul tau! Mi-ar trebui si mie unul, sa-mi spui de unde l-ai luat...
la 25.06.2013, 16:42
Ce frumoasa culoare!
la 25.06.2013, 16:44
am mai avut unul da s-a crapat in cuptor...asta l-am luat din Bulgaria de la Nisipurile de Aur , nu m-am indurat sa nu-mi iau unul cind le-am vazut, ma vrajit

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking