Papricas de pui cu galuste

Postat de merisor67 in Mancare copii
13 Mai 2014 | 13905 vizualizari
Papricas de pui cu galuste

Este prima data cand fac papricas si pentru aceasta m-am inspirat de la Bylaura, pentru ca a inscris aceasta reteta in concursul pentru multicooker.. A iesit ceva bun de tot si se cere bis! Multumesc, Laura, pentru reteta!

Ingrediente

  • 10 pulpe pui(doar copanelele)
  • 3 cepe galbene
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 foi dafin
  • 1,250 l apa
  • 120 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 legatura patrunjel
Pentru galuste:
  • 3 oua
  • 1 lingura ulei
  • 120 gr faina
  • 1 varf lingurita sare

Mod de preparare

Punem uleiul in vasul multicookerului, setam functia FRY pentru 10 minute si calim ceapa tocata solzisori pana devine translucida, apoi adaugam pulpele de pui asezonate cu sare si piper si incercam sa le rumenim usor pe o parte si pe alta.

Dupa expirarea timpului FRY, adaugam apa calda cat sa fie pulpele acoperite si setam programul STEW pentru 30 de minute. 

Inchidem capacul si pregatim restul ingredientelor.

Pentru galuste, amestecam ouale cu uleiul si faina, adaugam putina sare si  lasam compozitia deoparte.

Punem o oala cu putina apa pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, cu ajutorul unei linguri umezite de fiecare data in apa, formam galustele pe care le scufundam in apa fierbinte.

Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se ridice deasupra, apoi le scoatem intr-un alt vas, cu ajutorul unei palete.

Dupa 15 minute de preparare a pulpelor de pui, adaugam pasta de rosii si ardei, boiaua, foile de dafin si usturoiul taiat marunt, apoi spre final vom adauga si galustele, si vom mai potrivi mancarea de sare si condimente.

Dupa expirarea timpului, incercam galustele daca sunt patrunse, iar daca nu sunt mai prelungim timpul cu 5 minute sau cat va fi cazul, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si adaugam patrunjelul tocat.

Nu stiu daca am obtinut eu gustul care trebuia, dar tare mult ne-a placut aceasta mancare.

Reteta Laurei de unde m-am inspirat, este aceasta: 

http://www.bucataras.ro/retete/papricas-de-pui-in-vasul-zepter-48177.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Papricas de pui cu galuste

Postat de Constelatialeu

Papricas de pui cu galuste

Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca,...

Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste

Postat de mirela0911

Papricas de pui cu galuste

Papricasul: Se spala carnea si se portioneaza, apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 15:22
la 13.05.2014, 15:23
bun bun
la 13.05.2014, 15:23
super!
la 13.05.2014, 15:24
Va multumesc!
la 13.05.2014, 15:41

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking