Papricas de pui cu galuste

Postat de Constelatialeu in Pui
27 Noi 2019 | 1341 vizualizari
Papricas de pui cu galuste

E prima data cand incerc chestia asta cu galuste, m-am inspirat de la Mirela, i-am zis ca daca nu-mi place pe ea dau vina. Treaba este ca e gustos, dar taman cand ma pregateam sa pun masa, vecina de sus suna disperata, a bubuit furtunul de la apa din bucatarie. Asadar si prin urmare urca sus cu galeata si mop si ajuta la strans apa, ca nu era suficient ca furtunul a bubuit, nici ventilul nu mergea se invartea in gol, pana am reusit sa gasim canalul de unde se inchide apa pe toata scara, a durat ceva. Si dai si strange apa , noroc ca la mine nu a ajuns....asa ca papricasul l-am savurat cam cu noduri, dar este bun, nu dau vina pe Mirela....atat  am apucat sa fac poze si apoi la smotru.....:))))))))) Deci asta-i Papricas cu inundatii.....

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • cca 6-7 cepe albe ( 3 zicea Mirela, dar cepele mele sunt micute)
  • 60 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 g amestec de rosii si ardei
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 2 polonice cu apa fierbinte
  • sare
  • piper
  • Galuste
  • 50 g unt moale
  • 2 oua mici sau 1 ou mare
  • sare
  • 100 g faina

Mod de preparare

Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca, adaugam un praf de sare. Se adauga boiaua si apoi pulpele si le lasam sa se caleasca 3-4 min pe fiecare parte, le tot intoarcem de cateva ori, apoi adaugam 2 polonice de apa fiebinte, punem un capac deasupra si lasam focul foarte mic. Lasam sa se fiarba bine pulpele, apoi adaugam amestecul de rosii si ardei, nu mai punem capacul si lasam sa mai fiarba 10-15 min, adaugam si usturoiul, potrivim de sare si piper. 

Galustele : Mai intai punem sa fiarba apa intr-o cratita cu putina sare. Separat amestecam oul cu untul moale si sarea, adaugam faina si omogenizam totul. Cand apa a inceput sa fiarba, luam o lingurita si o inmuiem in apa apoi formam galuste si le punem in apa clocotita, dupa ce am terminat de format galustile, asezam un capac deasupra cratitei si lasam sa fiarba cca 15 min sau pana cand galustile sunt fierte. Scoatem cu un spumar galustile. Le punem in cratita cu pui abia dupa ce am luat cratita de pe foc. Sa aveti pofta si sa nu aveti incidente cu apa vecinilor....:)))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Papricas de pui cu galuste

Postat de mirela0911

Papricas de pui cu galuste

Papricasul: Se spala carnea si se portioneaza, apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o...

Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste de faina

Postat de Pungasa_Rogue

Papricas de pui cu galuste de faina

Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.11.2019, 20:23
Prima ))
la 27.11.2019, 20:24
bun bun
la 27.11.2019, 20:25
Nasoala faza, am patit-o si eu Bine ca ai.rezolvat!
la 27.11.2019, 20:27
Laura, momentan nu avem apa, pana se rezolva....deci nu mai spal vase in seara asta....
la 27.11.2019, 20:33
Aaa, eu credeam ca ai rezolvat...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking