Papricas de pui cu galuste

Postat de mirela0911 in Retete Delikat
10 Iun 2018 | 13743 vizualizari
Papricas de pui cu galuste

Imi doream de ceva vreme sa pregatesc acest papricas, iar acum cu noua gama Delikat am zis ca e momentul potrivit pentru a gati acest papricas, mai ales ca am ocazia de a folosi aceste condimente realizate din ingrediente 100% naturale, fara niciun aditiv alimentar adaugat. Rezultatul? O mancare tare gustoasa si pe care cu siguranta o voi mai pregati!

Ingrediente

Pt. papricas:
  • 600 g carne de pui
  • 3 buc ceapa alba
  • 60 ml ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 2 rosii
  • 1 lgt rasa de boia de ardei dulce Delikat
  • sare dupa gust
  • piper negru Delikat proaspat macinat
  • patrunjel verde
Galustele pt papricas:
  • 50 g unt moale
  • 1 ou mare
  • 100 g faina
  • sare

Mod de preparare

Papricasul: Se spala carnea si se portioneaza, apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte.

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa, jumatate de lingurita cu sare si se caleste la foc mic, pana devine lucioasa, fara sa se rumeneasca. Se adauga apoi boiaua de ardei dulce Delikat si imediat carnea, intorcandu-se pe toate partile pana ce aceasta se coaguleaza la suprafata. Se toarna 100 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic, amestecandu-se din cand in cand. Daca scade lichidul, se mai adauga cate putina apa fierbinte, ca sa nu se arda ceapa.

Cand carnea este aproape fiarta, se pun ardeiul taiat in fasiute si rosiile decojite si taiate cubulete. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute. Cand este gata, se adauga usturoiul taiat feliute, patrunjelul verde tocat si piperul Delikat proaspat macinat. Se mai toarna apa fierbinte ca sa se formeze un sos mai subtire, se mai adauga sare dupa gust si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Galustele: Intr-o farfurie se pune untul moale. Se pune oul si se amesteca impreuna putin. Se adauga faina si un praf de sare si se freaa cu dosul furculitei, circular, pana cand se omogenizeaza compozitia. Daca este prea compacta, se adauga o lingura cu apa rece si se amesteca bine.

Intr-o cratita cu gura larga. se pune apa la fiert impreuna cu o lgt de sare. Cand incepe sa clocoteasca apa, se uda o lingurita si cu ea se ia din compozitie cate o galusca si i se da drumul in apa. Se uda de fiecare data lingurita pentru a nu se lipi compozitia de ea. Se fierb acoperite la foc mic, cca 10-15 minute, pana devin moi. Se verifica cu o furculita daca sunt fierte.

Galustele se scot cu spumiera si se pun in sosul de la papricas doar in momentul in care acesta est gata si cratita a fost luata de pe foc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Papricas de pui cu galuste

Postat de Constelatialeu

Papricas de pui cu galuste

Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca,...

Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste de faina

Postat de Pungasa_Rogue

Papricas de pui cu galuste de faina

Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:05
la 06.07.2018, 09:21
Cu găluște, foarte bun!
la 06.07.2018, 09:40
la 06.07.2018, 10:10
bun bun
la 06.07.2018, 12:29
Bună papica!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking