Papricas de pui cu galuste

Postat de bitza in Pui
28 Aug 2011 | 8200 vizualizari
Papricas de pui cu galuste

Asta este o reteta pentru gurmanzi si persoane care nu au probleme cu greutatea :)) Este o mancare consistenta si cu multe calorii, recomandata in general barbatilor.

Ingrediente

  • 6 bucati carne de pui(eu am pus pulpele, superioare si inferioare)
  • Sare,piper,chili
  • Untura (e mai gustos)/ ulei pentru prajit
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri boia dulce
  • ½ lingurita boia iute
  • 1 lingura faina
  •  Galuste:
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • Sare,piper
  • 9-10 linguri rase de gris

Mod de preparare

Galuste:

Intr-o oala se pun 500-1000 ml apa si o lingurita delicat si se pune la fiert. Ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga uleiul si se omogenizeaza. Grisul se adauga treptat pana obtinem o compozitie potrivit de tare.  Se da focul mic si cu ajutorul unei linguri trecuta prin apa se ia din compozitie si se baga in supa. Asteptati putin sa vedeti daca se sfarama sau ramane intreaga. Daca galusca nu ramane intreaga mai lasati putin compozitia si se va intarii singura.Dupa ce terminati de pus galustele puneti o cana cu apa rece peste ele si acoperti cu un capac.  Fierbeti galustele pana se inmoaie,apoi scoateti-le  pe o farfurie.

Sos:

Carnea se spala si se condimenteaza si se frige in baie de ulei/untura pana se rumeneste bine pe ambele parti. Se scoate carnea rumenita pe o farfurie si se pastreaza la cald.

 Din ceaunul in care se prajeste carnea se opreste doar 2 linguri ulei/untura in care se pune ceapa tocata si usturoiul. Cu ajutorul unei linguri se amesteca in ceaun ajutand ceapa sa curete baza de ramasitele de carne.

 Cand ceapa este calita se adauga boiaua si faina  si se amesteca. Se stinge cu supa in care au fiert galustele(350 ml aprox.) Se adauga carnea si se pune capacul pe ceaun. Se amesteca din cand in cand pana scade sosul. Se condimeteza dupa gust si se asezoneaza cu patrunjel verde.

 Papricasul se serveste cald alaturi de galuste si optonal putina smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Retete similare

Papricas de pui cu galuste

Postat de Constelatialeu

Papricas de pui cu galuste

Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca,...

Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste

Postat de mirela0911

Papricas de pui cu galuste

Papricasul: Se spala carnea si se portioneaza, apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2011, 19:47
este o mancare cu multe calorii,dar o data pe an putem manca si noi
la 28.08.2011, 20:32
Rocsy doar o data
la 28.08.2011, 20:48
si de mai multe ori nu numai o data
la 28.08.2011, 21:17
ce bunatate
la 28.08.2011, 21:43

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking