Papricas de pui cu galuste din paine

Postat de bitza in Pui
2 Feb 2010 | 5803 vizualizari
Papricas de pui cu galuste din paine

Ingrediente

  • Pentru papricas:
  • - 2 pulpe de pui
  • - 1 ceapa
  • - 1 lingura boia de ardei
  • - usturoi din belsug
  • - 1 lingura faina
  • - 2 linguri de smintina
  • Pentru galuste:
  • -6 chifle mari (mai vechi/2-3 zile
  • -250 ml lapte
  •  -1 ceapa micuta
  • -1 lgt unt/ulei pt prajit
  • -1 ou
  • -1 legatura mica patrunjel
  •  -sare, piper
  •  -1 lgt faina (optional)

Mod de preparare

 

  • Pentru papricas:Tocam ceapa si o calim in ulei.Separam partea de sus a pulpelor de cea de jos, punem peste ceapa si punem capacul... puteti folosi in loc de pulpe -piept de pui....dupa citeva minute le intoarcem si le lasam iar la transpirat (distolit) cu capac.Adaugam boiaua de ardei si stingem cu o cana mare de apa.
  • Adaugam usturoiul presat, tocat marunt, cum dorim... lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, vreo 20 de minute, depinde de cit de simpatic a fost puiul. Din cind in cind le mai intoarcem da nu e musai ca se fac oricum in abur.
  • Cind furcilitza strapunge foarte usor carnea, puiutzul este gata si in tigaie avem sos mult.
  • Intr-un vas mai mic amestec bine 1 lingura de faina cu 2 de smintina si adaug cite putina apa foarte rece pina arata ca un aluat de clatite. Daca fac cu smintina lichida atunci pun mai multa si nu pun apa.
  • Torn faina desfacuta in smintina peste pui, condimentez cu sare, piper si frunze de patrunjel tocate, las sa dea un clocot mic si pun pe farfurie.

 

  • galuste:Taiem painea feliute, cubulete.Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framantam putin.Tocam ceapa fin, o calim, atat cat sa se înmoaie (nu se rumeneste)O adaugam la aluatul de chifle si lapte. Adaugam patrunjelul, oul, sare, piper.Framantam.Daca aluatul vi se pare cam moale, adaugati 1 lingurita de faina.ormam bile. Eu le-am facut mai  mari ca sa le fac mai repede, le puteti face mai mici, dupa preferinta.Le fierbem in apa cu sare cand incepe sa clocoteasca usor.Galustele sunt fierte, atunci cand se ridica la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste din paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mazare cu copanele de pui

Postat de Dya

Mazare cu copanele de pui

Rumenim copanelele. Adaugam legumele taiate in cuburi mici si le calim usor. Adaugam mazarea si supa de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit pentru 30-40 de minute. Condimentam dupa gust,...

Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pui

Pulpele de pui se pun la fiert in apa cu sare si optional se poate pune si un morcov intreg(doar pentru gust). Ceapa se pune la calit in ulei de masline,cu boia dulce,ghimbir si piper. Cand...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 09.02.2011, 11:26
ce bun
la 07.07.2011, 10:49
bun

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking