Papricas de pui cu galuste

Postat de miha in Pui
20 Apr 2011 | 5669 vizualizari
Papricas de pui cu galuste

Un papricas de pui grozav de bun pentru un pranz in familie.

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • piper boabe
  • cimbru uscat
  • patrunjel uscat
  • sare
  • Pentru galuste:
  • 150 g faina
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 2 oua

Mod de preparare

Cum preparam un papricas de pui.

Pulpele curatate si spalate se rumenesc usor in uleiul bine incins. Se scot intr-un alt vas si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se caleste foarte putin ceapa tocata marunt, se adauga sucul de rosii, boiaua de ardei, cimbru si 1 cana cu apa. Sosul format se rastoarna peste carne, se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba pana este gata carnea.

Galuste:

Se pune apa la fiert cu uleiul si cand a dat in fiert se adauga toata faina deodata, amestecandu-se energic, sa se incorporeze. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se pun ouale, unul cate unul, amestecand continuu. Se pun la fiert in apa cu sare, formand cu lingurita galuste mici de marimea unei alune (mai mari :)) ) Se fierb cateva minute, pana se umfla si se ridica la suprafata, apoi se scurg si se pun in cratita cu carne, unde se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.

Se potriveste carnea sa aiba suficienta zeama, deoarece trebuie sa avem o cantitate egala de sos cu carne si galuste.

Aproape de final, cu 5 minute inainte de a fi gata, punem usturoiul pisat peste papricas si omogenizam.

Papricasul de pui se serveste cald, presarat cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricas de pui cu galuste

Postat de Constelatialeu

Papricas de pui cu galuste

Spalam pulpele, le taiem pe din doua si le stergem cu un servet. Taiem ceapa marunt, punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul si apoi ceapa, o calim cat sa devina lucioasa, nu sa se rumeneasca,...

Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste

Postat de mirela0911

Papricas de pui cu galuste

Papricasul: Se spala carnea si se portioneaza, apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2011, 01:02
hehehe pap tot bun bun
la 20.04.2011, 01:19
ce bun trebuie sa fie asa galusti nu am facut cu aluat ca de ecler la fav
la 20.04.2011, 07:05
Parca ma simt iar copil....mancarea copilariei mele Minunata !
la 20.04.2011, 08:00
nici eu n-am incercat galustile, dar le voi incerca, prea arata bine!
la 20.04.2011, 09:12
ce pofta mi-ai facut! arata superb!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking