Papricas de pui cu ciuperci si galuste

Postat de danakarin in Pui
24 Iun 2013 | 9493 vizualizari
Papricas de pui cu ciuperci si galuste

Ingrediente

Pentru 3-4 persoane:

  • 2 bucăţi piept de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 100 g ciuperci champignon
  • 1-2 linguriţe de făină
  • 1-2 linguriţe boia de ardei de calitate
  • Sare
  • 100 ml apă
  • 200 ml smântână dulce
  • sau două-trei linguri de smântână groasă
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

Pentru găluşte:

  • 400 g făină
  • 2 ouă
  • O linguriţă de ulei
  • Sare
  • Apă suficientă

Mod de preparare

 

Am curăţat şi mărunţit ceapa şi am călit-o în cele două linguri de ulei. Când s-a înmuiat, am adăugat piepul de pui, spălat, şters şi tăiat bucăţele în prealabil. Am lăsat carnea şi ceapa să se prăjească uşor, având grijă să nu se ardă, iar  când carnea s-a colorat puţin,  am adăugat ciupercile, apoi boiaua şi am stins cu un pic de apă. Nu trebuie multă apă, întrucât ciupercile  pierd  apă prin fierbere.

Acest amestec l-am lăsat la foc mic, până s-a pătruns carnea, şi am  turnat puţină apă, dacă a scăzut foarte mult.

Când am constatat că e gata, ceea ce, în cazul pieptului, se întâmplă destul de repede,  am amestecat  laptele cu o lingură de făină, l-am adăugat la tocăniţă, am lăsat să dea câteva clocote, în aşa fel încât  sosul să aibă consistenţa smântânii, am dres cu sare, şi am turnat smântâna.

De data asta, am folosit smântână de frişcă, dar la fel de bine puteţi adăuga 2-3 linguri de smântână groasă, care va da o uşoară notă acrişoară. În această fază, trebuie redus focul la minim, şi mestecat papricaşul, altcum se prinde uşor. De altfel, este gata! Dacă vreţi, puteţi să presăraţi pătrunjel verde, tocat.

Eu nu am făcut-o, căci Lizuca fiica-mea nu prea agreează aceste verdeţuri. Pentru galuşte, turnăm făina într-un castron încăpător, adăugăm ouăle şi apoi atâta apă cât să obţinem un aluat elastic, nu prea vâscos, ce poate fi rupt cu lingura. Fierbem cam 2 litri de apă cu sare şi din aluatul nostru  desprindem găluşte,  pe care le imersăm în apa fierbinte.

Avem grijă să fiarbă atât cât să fie bine pătrunse.

Le strecurăm, le trecem printr-un jet de apă rece, ceea ce niciodată nu facem cu pastele italieneşti, şi le servim lângă papricaş.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu ciuperci si galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paprikas de pui cu bacon, ciuperci si galuste

Postat de adela1981

Paprikas de pui cu bacon, ciuperci si galuste

Curatam si spalam  pulpele si legumele.  Baconul se taie bucatele si se prajeste putin in 2 linguri ulei. Ceapa se toaca marunt si se adauga la bacon, calim pana ce devine sticloasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2013, 09:30
bunatate!
la 24.06.2013, 09:31
bun bun
la 24.06.2013, 09:36
place
la 24.06.2013, 10:33
la 24.06.2013, 10:55

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking